Gura Portiței, un colț de rai în Delta Dunării

Nenumărate sunt minunile Deltei Dunării. Gura Portiței este unul din locurile în care cu siguranță mă voi întoarce. Am ajuns aici la început de octombrie. Am avut noroc de vreme frumoasă și multă liniște.

Înainte de a se pierde pentru totdeauna în mare, Dunărea face minuni și lasă în urma sa peisaje de vis, rugându-ne parcă să nu o uităm.

La Gura Portiței te rătăcești între ape: lacul Golovița, canalele Deltei și Marea cea mare.

 

În portul de la Jurilovca așteaptă navele rapide care te duc la Gura Portiței în 30 de minute. Odată ajuns pe micuța faleză faci câțiva pași și descoperi plaja cu nisip fin. Cele două ape sunt despărțite de o fâșie de pământ de aproximativ 150m.

Posibilitățile de cazare sunt variate: poți sta în vilă chiar pe plajă, căsuțe, bungalouri pe insulă sau în camping. Priveliștea e minunată de oriunde alegi să te cazezi.

Și pentru că vorbim de un loc în care pescuitul este o tradiție, restaurantul de la Gura Portiței are în meniu cele mai bune rețete pescărești, iar storceagul de aici este o revelație.

 

 

 

 

”Situat pe limba de nisip ce separă cele două lumi, Satul de Vacanță Gura Portiței este locul unde puteți admira deopotrivă flora și fauna specifice Deltei Dunării, dar și pe cele ale Mării Negre, la o scurtă plimbare distanță una de cealaltă. Denumirea Satului de Vacanță vine de la comunicarea inițială dintre lacul Golovița și Marea Neagră, sugerând simbioza dintre cele două lumi. Descoperit în anul 1736, acest colț de paradis autohton a fost, inițial, un sat pescăresc, urmând ca din anul 1998 să înceapă lucrările de amenajare pentru a crea aici locul ideal pentru sejurul perfect.”

 

 

”Turiștii noștri găsesc aici, în primul rând, liniște. Este o zonă mai puțin accesibilă turismului de masă, nu avem cluburi de noapte, nu se face shopping, este altceva. Sunt 76 de camere clasificate la trei stele și 12 căsuțe clasificate la o stea. Pe plajă există bar, avem și piscină, hidrobiciclete și se poate pescui în liniște. Organizăm excursii în Delta Dunării, iar bucătăria noastră este pentru absolut toate gusturile. Cu siguranță, avem cele mai bune preparate din pește și nu numai”, spune Gabriel Dițu, administratorul Satului de Vacanță Gura Portiței.

 

 

 

 

Ce-i drept, am mâncat aici niște papanași senzaționali.

 

 

Dacă nu ați ajuns încă la Gura Portiței, vă sfătuiesc să mergeți. Este un loc unic în România și cu siguranță veți rămâne cu amintiri minunate.

 

 

”Călătorește. Bani vei mai avea, timp nu!”

 

 

Mulțumirile mele se îndreaptă, din nou, către Asociația Delta Dunării. Datorită lor Delta are parte de o promovare excepțională, atât la nivel național, cât și la nivel internațional.

 

 

Foto: Ovidiu Oprea

Lasă un comentariu

Adresa ta de e-mail nu va fi publicată.

Alte Știri
Încarcă mai mult