Grație unor agenți privați, Constanța va avea luminițe de sărbători. Municipalitatea nu se implică în decorarea orașului

Municipalitatea a anunțat că în acesta an nu se va investi niciun leu în decorațiuni de sărbători, pentru că traversăm o perioadă complicată din punct de vedere financiar și sanitar, iar banii din buget vor fi redirecționați către alte investiții.

Primarul Vergil Chițac a anunțat pe pagina sa de facebook că a luat această hotărâre pentru că ”este un an în care decesele umbresc viața cotidiană și ne arată câte lipsuri avem. Nu sunt paturi în spitale, nu sunt măști si mănuși suficiente, ne lipsește personalul medical, așadar nu cred că putem vorbi de cheltuirea a peste 1 milion de euro pentru decorațiunile de sărbători.”

Constănțenii care au îndrăznit să își exprime nemulțumirea față de această decizie au fost puși la punct de către asociația ”Constanța Altfel”, prin vocea avocatei Felicia Ovanesian, consilier onorific al lui Vergil Chțac, care a simțit nevoia să vorbească în numele edilului.

Trebuie subliniat faptul că, în ciuda situației triste în care se află întreaga țară, orașele mari nu au renunțat la tradiția de sărbători și au fost ornate de către autoritățile locale ca și în anii precedenți, tocmai pentru a le oferi oamenilor un prilej de bucurie în aceste vremuri tulburi.

Chiar dacă actuala conducere a primăriei nu se va implica în niciun fel în ceea ce înseamnă decorarea orașului în perioada sărbătorilor de iarnă, mai mulți agenți economici se vor procupa să aducă Crăciunul în orașul de la malul mării.

Aceștia au ales zonele pe care le vor împodobi și în cel mai scurt timp se vor apuca de treabă.

SOLID HOUSE va împodobi o zonă din parcul din Tomis II.

CORA va împodobi o zonă din parcul de la Gara CFR

MCF CONSTRUCT 2000 SRL va împodobi intersecția bulevardelor Tomis și Aurel Vlaicu, precum și zona din fața Școlii de înot Gheorghe Oancea

SC METCHIM TRADE S.R.L va împodobi o zonă din Parcul Tăbăcărie

CHIMPEX SA și AMEROPA GRAINS SA vor împodobi o zonă din parcul din fața Teatrului „Oleg Danovski”

RAJA va împodobi zona verde situată la intersecția străzii Caraiman cu Șoseaua Mangaliei


De asemenea, S.C. LUXTEN LIGHTING COMPANY S.A. va împodobi bulevardul Tomis, tronsonul cuprins între strada Suceava și Lupoaică și bulevardul Al. Lăpușneanu, tronsonul cuprins între strada Soveja și bulevardul Tomis. Tot Luxten va împodobi și parcul de la Casa de Cultură, precum și mai multe sensuri giratorii din oraș.

În afară de aceste zone, încă 5 brazi vor fi amplasați în parcul Arheologic, în parcul de la Gara CFR, în parcul de la Casa de Cultură, în cel din Poarta 6 și în zona CET, la intersecția bulevardului Aurel Vlaicu cu strada Cumpenei. De împodobitul lor se vor ocupa tot cei de la Luxten.

Așa arată orașul Cluj în această perioadă.

Lasă un comentariu

Adresa ta de e-mail nu va fi publicată.

Alte Știri
Încarcă mai mult