AcasăActualitateGigi Chiru nu vrea să lase Cazinoul pe mâna lui Mazăre

Gigi Chiru nu vrea să lase Cazinoul pe mâna lui Mazăre

“Ministerul Dezvoltării Regionale şi Turismului (MDRT) a convenit transferul Cazinoului din Constanța în administrarea Consiliului Local al Primăriei orașului, ca urmare a solicitării primarului Radu Mazăre, formulată după ședința de consiliu local din 5 septembrie 2012.”

Aşa începe comunicatul de presă prin care MDRT anunţă că din cauza bugetului diminuat din acest an, ministerul nu are posibilitatea financiară de a susține investiția în reabilitarea Cazinoului. Cu alte cuvinte, Cazinoul Constanţa se află iar în mâinile lui Mazăre care a declarat că are de gînd să-l vândă în cel mai scurt timp, cumpărătorul fiind cel mai probabil vreun investitor israelian cu care primarul deja s-a înţeles la preţ.

Ca urmare a acestei decizii, a apărut şi primul contestatar în persoana lui Gigi Chiru care printr-un apel îi cere Ministrului Culturii, Puiu Haşotti să intervină pentru salvarea Cazinoului:

 “Astăzi, pe agenda politică revine problema salvării emblemei oraşului Constanţa –  Cazinoul. După 12 ani de nepăsare şi golănie politică, practicate de administraţia Mazăre faţă de păstrarea şi reabilitarea patrimoniului local, anul trecut- după o dezbatere îndelungată- s-a găsit o soluţie. Cazinoul a fost preluat de Ministerul Dezvoltării, iar în bugetul ministerului au intrat 10 milioane de euro, pentru reabilitarea Cazinoului Constanţa.

Prima tranşă, de 1,5 milioane de euro, a fost deja alocată şi- cum era normal- ar fi trebuit să înceapă reabilitarea, însă primarul s-a gândit că e mai bine să îşi construiască în faţa curţii- la lacul Siutghiol- un teleschi.

Domnule Ministru, este momentul să interveniţi şi să vă implicaţi. Aveţi toate pârghiile administrative necesare pentru a salva emblema oraşului de  lăcomia găştii lui Mazăre !