George Niculescu pleacă la Senat. Silviu Coșa a preluat mandatul de prefect al județului Constanța

George Niculescu și-a depus demisia din funcția de prefect al județului Constanța, urmând să candideze la Senat. În locul său, Guvernul l-a desemnat pe Coșa Silviu Iulian, director adjunct al Administraţiei Judeţene a Finanţelor Publice Constanţa.

Niculescu a făcut un bilanț al mandatului, prezentând situațiile cu care s-a confruntat în cele nouă luni în care a gestionat cea mai gravă criză medicală cu care s-a confruntat omenirea în ultimii ani.

Am început acest mandat pe 30 decembrie 2019. Atunci când am depus jurământul nici prin cap nu mi-a trecut că voi fi prefectul care va avea de gestionat o pandemie. Nu regret deloc acest lucru, însă mi-aș fi dorit ca după toate eforturile depuse să fiu prefectul care și încheie această pandemie. Din păcate vedem că virusul este încă puternic și nu am reușit să punem capăt pandemiei, nu doar în Constanța, ci în întreaga țară. (…) Vă aduc aminte de presiunile la care am fost supus atunci când mii de mail-uri și scrisori au sosit, în doar 48 de ore, pe adresa Prefecturii, prin care mi se cerea să deschid lăcașele de cult. Știți foarte bine că lucrul acesta nu depindea de mine, erau hotărâri luate la nivel central, de către Guvernul României. Poate aș fi câștigat multă simpatie dacă aș fi militat pentru deschiderea lăcașelor de cult, dar întotdeauna am dat exemplul copiilor și nevoia de educație este mai mare decât nevoia de credință. Dacă ei pot fi privați de educație, la fel și noi ne putem manifesta credința acasă, nu neapărat la biserică. (…) Dacă vorbim de pandemie, nu avem cum să nu aducem în discuție subiectul românilor repatriați și carantinați, pentru 14 zile, în județul Constanța. Am fost pus la zid pentru această hotărâre, că am fost acuzat că voi infecta, eu personal, George Niculescu, cu Coronavirus, toți locuitorii județului Constanța, în urma unei decizii luată la București și nu luată la nivel local. Cumva, eu eram vinovat responsabil pentru toate lucrurile rele care aveau să se întâmple în județul Constanța. Un scenariu apocaliptic desenat de către rivali în interesul de a se juca cu emoțiile locuitorilor județului Constanța. (…) Nu a fost o situație ușor de gestionat. Nu a avut impact epidemiologic sanitar în Constanța, nu a existat transmitere, la sfârșit totul a fost în regulă. Pentru că am primit acești oameni, noi am fost beneficiarii unui spital modular, o unitate medicală care astăzi ne prinde foarte bine pentru că vine în sprijinul spitalelor din județ”, a spus George Niculescu.

Niculescu a demisionat marți din funcție, miercuri Guvernul a luat act de cererea sa, iar joi a fost publicată în Monitorul Oficial. Mandatul său s-a încheiat pe 15.10.2020.

Consider că a venit momentul să pornesc spre o altă provocare. Nu este niciun secret că sunt propunerea PNL de a candida la Senat, pe poziția a doua și acesta este motivul pentru care mi-am încetat mandatul de prefect.

În locul lui George Niculescu, la Prefectura Constanța a fost desemnat Coșa Silviu Iulian. Acesta a depus jurământul joi, 15.10.2020 și a preluat atribuțiile.

Coșa a absolvit Facultatea de Economie din cadrul Universității Ovidius și are un Masterat în Administrație Publică. Este funcționar public de 22 de ani și din 2003 are funcție de conducere în Administrația Finanțelor Publice Constanța. Are 50 de ani, este căsătorit și nu are copii. Din 1992 și până la sfârșitul săptămânii trecute Silviu Coșa a fost membru al Partidului Național Liberal, filiala Constanța.

Lasă un comentariu

Adresa ta de e-mail nu va fi publicată.

Alte Știri
Încarcă mai mult