Fundația Maarif România reabilitează Școala Greacă din Constanța

Fundația Maarif – România în parteneriat cu Comunitatea Elena Elpis Constanta au semnat proiectul de colaborare ce are ca obiectiv reabilitarea fostei Școli Gimnaziale Nr. 2 și redarea acesteia circuitului educațional, ca instituție de învățământ particular ce va preda conform sistemului de învățământ românesc. Este vorba despre vechea Școală Greacă, de pe strada Aristide Karatzali. 

 

 

Cursurile se vor ține în limba engleză intensiv, oferind totodată posibilitatea elevilor de a opta pentru cursuri în limba greacă.

 

 

Instituția va intra într-o reabilitare totală, inclusiv a structurii de rezistență a imobilului iar finalizarea lucrărilor este preconizată pentru anul viitor.

 

 

Fundația Maarif România, funcționează ca sucursală a  Fundației Maarif Turcia ( Türkiye Maarif Vakfı).

 

 

”Türkiye Maarif Vakfı a fost înființată la inițiativa Ministerului Educației Naționale al Turciei de către  Parlamentul Republicii Turcia prin legea  6721 din 17 iunie 2016.

Fundația Maarif dorește să fie o instituție educațională formatoare de oameni de succes, care prin cunoașterea și înțelepciunea lor, să contribuie la prosperitatea  și pacea în lume.”

 


La eveniment au fost prezenți Mihai Lupu, președintele Consiliului Județean Constanța, Ateș Alparslan, președintele fundației Maarif România, Florin Goidea, director general al Portului Constanța, Stelian Fedorca fost ministru secretar de stat la Ministerul Educației,  Dl. Emre Yurdakul, Consulul General al Turciei la Constanța, membrii consiliului Comunității Elpis, alături de avocat Mirela Doicescu, cea care s-a ocupat de întreaga documentație a proiectului. 

 

 

 

Referitor la Școala Nr. 2, fosta Școală Greacă, din Constanța Respectând cea mai reprezentativă parte a acestui minunat oraș de pe țărmul atât de încărcat de istorie al Mării Negre, Constanța, respectând frumusețea atât de iubită de constănțeni a multietnicității, făcând parte din arealul magic al peninsulei și, nu în ultimul rând, respectând dorința strămoșilor de origine greacă ce au construit acest lăcaș de învățământ încă din 1867, astăzi cele doua entități pun bazele reconstrucției acestei școli private, cu intenția clară ca ea să devină în scurt timp un reper al învățământului constănțean. Astfel, începând cu data de astăzi, având de partea noastră experiența necesară în domeniu a Fundației Maarif și voința de a face totul la superlativ, putem spune că am dat startul și pășim cu dreptul în realizarea acestui obiectiv atât de dorit de cetățenii orașului, o instituție de învățământ ce va dovedi profesionalism în domeniu.”, a transmis Anton Traian Antoniadis, președintele Comunității Elene din Constanța.

 

 

„Consider că este necesară și implicarea portului Constanța în comunitatea locală, putând veni în sprijinul unor astfel de proiecte. Dezvoltarea orașului este strâns legată și de dezvoltarea portului și intotdeauna portul a fost un liant între toate etniile Dobrogei”, a declarat Florin Goidea, directorul CN Administrația Porturilor Maritime SA Constanța.

 

 

 

Lasă un comentariu

Adresa ta de e-mail nu va fi publicată.

Alte Știri
Încarcă mai mult