AcasăActualitateFocuri de armă pe plaja de la 2 Mai

Focuri de armă pe plaja de la 2 Mai

În data de 12.06.2012, în jurul orei 22.30, poliţiştii de frontieră au primit o informare din partea lucrătorilor SCOMAR că pe plaja din staţiunea 2 Mai două persoane execută focuri de armă.

Echipa operativă deplasată la faţa locului i-a identificat pe I.R. de 33 ani şi L.D. de 20 ani, domiciliaţi în localitatea Limanu din judeţul Constanţa, care aveau asupra lor un pistol cu gaze marca „Walther” de calibru 9 mm.

Cei doi tineri au recunoscut că au executat mai multe focuri cu respectivul pistol în apropierea plajei, I.R. declarând că a dorit să-l instruiască pe prietenul său.

Verificările au stabilit faptul că au fost executate trei focuri cu respectivul pistol care aparţine lui I.R.

Persoana care deţine arma a prezentat un permis de port-armă care însă nu este vizat, în timp ce L.D. a  declarat faptul că nu deţine niciun fel de permis de port-armă.

Poliţiştii de frontieră au ridicat în vederea confiscării pistolul, încărcătorul acestuia, 7 cartuşe de calibru 9 mm, un toc de piele şi permisul de port-armă, urmând a le preda pentru continuarea cercetărilor Serviciului Arme, Explozivi şi Substanţe Periculoase din cadrul I.P.J. Constanţa.

Cei doi cetăţeni români vor fi cercetaţi sub aspectul săvârşirii infacţiunii de „uz de armă neletală din categoria celor supuse autorizării, fără drept”, faptă prevăzută şi sancţionată de art. 135 din Legea 295/2004 modificată şi completată.