Felix Stroe: ”Să-ți fie rușine, Vergil Chițac! O rușine, pentru acest oraș-port”

”Este incredibilă disponibilitatea acestui primar al Constanței pentru distrugere, demolare și rapt (furt săvârșit prin violență, cf. DEX).

Edilul care, după doi ani în care n-a făcut NIMIC, iar ceea ce a făcut a fost doar continuarea unor proiecte anterioare, dar și alea făcute PROST (vezi strada Ștefan cel Mare), e deja una dintre cele mai sinistre figuri care-au condus vreodată un oraș din România.

După ce a transformat Constanța într-o tranșee continuă, de arată ca după bombardament rusesc, după ce a scumpit aberant locurile de parcare și a împărțit la fel de aberant orașul în „zone”, ca-n frații Strugațki, după ce a lăsat o perioadă parcurile și spațiile verzi de izbeliște și la discreția șobolanilor, după ce și-a propus să trimită la fier vechi monumente ale Constanței și multe alte trăznăi, acum i-a cășunat pe artiștii plastici?!?

Atelierele lor, instituite în anii ’65-’75 și date atunci în folosință îi stau pe inimă primarului, care locuiește de fapt în Eforie. Complet străin de spiritul liber al artiștilor și de termenul de „boemă”, se leagă de niște sticle goale și de gunoiul oamenilor, realizat și din procesul anevoios de creație al pictorilor, sculptorilor…

Ca și în situația vaporașelor de la intrările în oraș, nici aici nu ne spune ce vrea să pună în loc!? Pe cine vrea să bage în spațiile alea, CUI vrea poate să le vândă… Nu merităm, ca locuitori ai acestui oraș – dintre care unii l-au votat, naivi sau de bună credință – să știm, ce-are de gând!? Cu noi, cu orașul.

Consilierii municipali PSD vor vota evident împotriva acestui FURT, împotriva aruncării în stradă a artiștilor constănțeni, a umilirii lor. Nemaivorbind de batjocura la care i-a supus, publicând, pe pagina primăriei, fotografii care sugerează că sunt împuțiți, neîngrijiți, nespălați?!

Să-ți fie rușine, Vergil Chițac! O rușine, pentru acest oraș-port. Să sperăm că (deja) de tristă amintire. Cât de curând…”

Felix Stroe, senator PSD Constanța

Lasă un comentariu

Adresa ta de e-mail nu va fi publicată.

Alte Știri
Încarcă mai mult