AcasăActualitateFarfurii inscripţionate Versace, confiscate în Portul Constanţa

Farfurii inscripţionate Versace, confiscate în Portul Constanţa

În data de 13 iulie 2012 lucrătorii vamali de la Biroul Vamal Constanţa Sud au descoperit 592 seturi farfurii şi 104 seturi cupe, din ceramică fină, inscripţionate VERSACE, susceptibil a fi contrafăcute,  în valoare totală de aproximativ 134 000 euro, ca urmare a controlului amănunţit efectuat asupra unui container sosit din China cu destinaţia Clinceni, judeţul Ilfov.

În data de 13 iulie 2012, lucrătorii vamali de la Biroul Vamal Constanţa Sud, acţionând în baza analizei de risc, au procedat la efectuarea unui control amănunţit asupra unui container sosit din China, având ca destinaţie o societate comercială cu sediul în comuna Clinceni, judeţul Ilfov.

Ca urmare a acestui control, inspectorii vamali au descoperit  592 seturi farfurii şi 104 seturi cupe, din ceramică fină, inscripţionate VERSACE, susceptibil a fi contrafăcute. Dacă ar fi fost comercializate pe piaţă la preţul produselor originale, valoarea totală a mărfurilor s-ar fi ridicat la aproximativ 134 000 Euro.

Conform prevederilor Regulamentului (CE) nr. 1383/2003 şi a Legii nr. 344/2005, privind unele măsuri pentru asigurarea respectării drepturilor de proprietate intelectuală în cadrul operaţiunilor de vămuire, bunurile au fost reţinute de către autoritatea vamală în vederea trimiterii spre expertizare, la finalizarea cazului urmând a fi dispuse măsurile legale ce se impun.