Eugen Tomac, președinte PMP: ”Elena Băsescu este un candidat model în ceea ce privește implicarea totală”

Eugen Tomac, președintele Partidului Mișcarea Populară a venit, joi, la Constanța pentru a vorbi despre proiectele pe care formațiunea politică pe care o conduce le propune pentru alegerile din 6 decembrie.

În cadrul unei conferințe de presă, Eugen Tomac, Claudiu Palaz, candidat la Senatul României și Elena Băsescu, candidat la Camera Deputaților, au pus pe tapet problemele reale cu care ne confruntăm și soluțiile concrete propuse PMP.

Suntem într-un plin război în care trebuie să ne apărăm, în primul rând, pe noi pentru că protejându-ne pe noi îi protejăm pe cei apropiaț și în felul acesta luptăm cu acest inamic invizibil care, din păcate, și astăzi, după cum ne arată statisticile, provoacă tragedii în întreaga țară. Mă bucur că am ocazia de a fi la Constanța, pentru a fi alături de Elena Băsescu, pe care o cunosc de aproape 20 de ani și este unul din colegii care în toate campaniile a fost alături de mine și s-a implicat. Elena Băsescu este un candidat model în ceea ce privește implicarea totală. Sunt foarte puțini politicieni care tratează cu responsabilitate acest exercițiu democartic al alegerilor. Elena Băsescu are curajul de a merge și a discuta cu cetățenii, indiferent dacă aceștia o susțin sau nu. O felicit pentru asta și pentru că demonstrează că știe ce are de făcut. Îmi pun mari speranțe în tandemul Băsescu-Palaz, la Constanța. PMP are aici o echipă cu care vom reuși să ne atingem obiectivele propuse”, a declarat Eugen Tomac.

De asemenea, acesta a subliniat faptul că PMP a avut inițiative legislative privind reducerea numărului de parlamentari, alegerea primarilor din două tururi de scrutin și legea privind reorganizare și reformarea sistemului de sănătate.

Pachetele de legi există, sunt bine realizate și nu mai au nevoie decât de un singur vot. Toți cei care vin astăzi cu propuneri în fața dumneavoastră, privind astfel de inițiative, știu foarte bine că ele există deja, dar nu se vrea adoptatrea lor. Noi le-am realizat împreună cu specialiști în domeniu, sunt gata să fie votate.”, a mai spus Eugen Tomac.

Elena Băsescu a vorbit despre problemele cu care se confruntă județul Constanța și despre soluțiile pe care le-a identificat pentru rezolvarea lor.

Așa cum am mai spus, obiectivul meu este să merg în majoritatea localităților din județ. Evident că acest lucru a fost puțin îngreunat de faptul că ne aflăm în plină pandemie și există o serie de restricții impuse de autorități. Este mai dificil, însă nu imposibil.

Pentru mine, Constanța nu înseamnă doar municipiul și stațiunile de pe litoralul românesc de la Marea Neagră.

Îmi doresc să fac o campanie la firul ierbii: acest lucru l-am învățat de la tatăl meu și de la vechii PDL-iști și PD-iști. Mi se pare şi cea mai eficientă formă.

Mergând la pas prin localități și vorbind cu sute, poate chiar mii de oameni, am constatat, cu amărăciune, că județul Constanța se dezvoltă cu trei viteze.

Prima este municipiul, care are resurse neexploatate la maximum. Aici, mă refer la Platforma Continentală a Mării Negre şi la poziția geostrategică a portului..

A doua viteză este reprezentată de stațiunile de la Marea Neagră. Aș vrea să includ aici și Mihail Kogălniceanu, care găzduiește baza NATO și care arată ca un oraș datorită infrastructurii excelente.

A treia viteză o reprezintă restul localităților, care, din, păcate, par uitate de autoritățile locale și centrale. Sunt localități care nu au canalizare, care nu au apă și gaze. Oamenii din aceste localități se încălzesc la sobe cu lemne. Mă refer aici la localitățileaflate la granița cu Bulgaria – Ostrov, în special.

Angajamentul Partidului Mișcarea Populară din Constanța este să nu mai existe cetățeni de mâna a doua și a treia în acest județ. Ne dorim, dacă vom fi aleși în Parlament, să sprijinim autoritățile locale ca, până în anul 2024, 80% dintre localități să aibă gaze, să sprijinim micii agricultori, să aducem internet în școli, bineînțeles după ce se vor rezolva problemele grupurilor sanitare neconforme din spatele curților și avizelor de incendii.

Ne dorim să-i sprijinim pe cei care doresc sa facă agroturism, să dezvoltăm sistemul de irigații, apa pentru fermieri să fie mai ieftină și, desigur, să existe servicii de salubritate mai ieftine pentru tot județul Constanța.

În încheiere, aș vrea să mulțumesc organizației din Constanța pentru că, alături de ei, în campania pe care o facem noi la firul ierbii m-am simțit ca pe vremuri, în vechiul PDL. Este o organizație extraordinară și foarte motivată”.

Comandat de Partidul Mișcarea Populară – Organizația Județeană Constanța

Executat de SC Cityserv SRL

Cod mandatar financiar – 11200012

Lasă un comentariu

Adresa ta de e-mail nu va fi publicată.

Alte Știri
Încarcă mai mult