AcasăActualitateENEL îşi bate joc de abonaţii din Năvodari

ENEL îşi bate joc de abonaţii din Năvodari

Locuitorii din Năvodari se revoltă împotriva ignoranței ENEL. De aproape trei zile, peste o mie de gospodării din oraș sunt lipsite de curent electric. Situația trenează de ani de zile, de când numărul de consumatori a crescut constant, însă reprezentanții companiei de electricitate amână la nesfârșit înlocuirea transformatoarelor vechi.

Primarul Nicolae Matei spune că este inadmisibil ca investitorul italian care a preluat ENEL să își bată joc de mii de oameni și cere chiar naționalizarea acestui serviciu de utilitate publică.

Peste o mie de familii care locuiesc în cartierul de case din zona Sălii Sporturilor din Năvodari stau de aproape trei zile în frig și întuneric. Oamenii spun că s-au săturat să reclame faptul că ENEL nu își respectă contractele încheiate cu ei. De fiecare dată când consumul de energie electrică crește, transformatorul vechi de zeci de ani, subdimensionat în comparație cu numărul de consumatori cedează și lasă fără curent mare parte din populația orașului Năvodari.

„Sunt familii cu copii mici, mă sună disperați, dar nu ne ascultă nimeni. Nu ne vindem țara, dar o dăm degeaba, așa am făcut și cu ENEL-ul. Am cerut instituțiilor statului naționalizarea ENEL-lui, pentru că nu mai putem să suportăm și nu ne ascultă nimeni”, a declarat primarul orașului Năvodari, Nicolae Matei.

După trei zile în care și-au ținut copiii în frig, mai mulți dintre locatari s-au strâns în fața sediului ENEL din Năvodari și au încercat să stea de vorbă cu factorii de decizie din cadrul companiei. Fără succes, pentru că li s-a transmis prin intermediul agenților de pază că situația va fi remediată!

„Am făcut adrese la Ministerul Economiei, la Prefectură, dar sunt neputincioși, pentru că italienii și ENEL-ul nu răspund. Ar trebui ca toți furnizorii de utilități publice să primească sau nu licență de furnizare. Iar în situația în care îmi ții mie la Năvodari familiile fără curent electric mai mult de șase ore, să plătești despăgubiri”, a mai declarat primarul orașului Năvodari, Nicolae Matei.

Astfel că oamenii sunt condamnați să suporte periodic neajunsurile provocate de refuzul ENEL de a investi în propria rețea de distribuție. Cel puțin până când autoritățile statului se vor hotărî să ia măsuri împotriva ignoranței și a nepăsării unui investitor care se crede … stat în stat!