După nouă luni de pandemie, ISJ Constanța a reușit să achiziționeze prima serie de tablete pentru elevii din medii defavorizate

Astăzi, 04.12.2020, Inspectoratul Școlar Județean Constanța a primit prima serie de tablete destinate elevilor din unitățile de învățământ constănțene, prin Programul Național „Școala de acasă”. Acestea vor fi distribuite în cel mai scurt timp către școlile din județ, în funcție de datele transmise și centralizate la nivelul Inspectoratului Școlar Județean. Următoarea serie va ajunge la Constanța în cel mai scurt timp și, implicit, la beneficiari. Se asigură, astfel, accesul la activități de învățare on-line pentru toți elevii constănțeni, din unități de învățământ preuniversitar de stat, care provin din medii defavorizate și care nu dețin dispozitive electronice cu conexiune la Internet.”, anunță ISJ Constanța.

 

 

Nu știm ce model de tablete sunt și cât au costat, pentru că Inspectorul General, Sorin Mihai, nu a răspuns la aceste întrebări.

 

Având în vedere faptul că este prima serie, iar pandemia a început în luna martie, în toată această perioadă elevii care nu au avut acces la dispozitive cum au făcut școala online? Nici la această întrebare nu am primit vreun răspuns.

 

Nouă luni i-a luat actualei conduceri a ISJ Constanța să achiziționeze prima serie de tablete.

 

Azi și mâine vom primi, în total, 2600. Restul, până la 5689, vor veni în scurt timp. Tabletele au inclusă cartelă pentru internet și au soft preinstalat (pt Școala de acasă). Acum se verifică din punct de vedere cantitativ și calitativ. Vor fi distribuite din momentul finalizării verificării. Dacă vor exista defecțiuni semnalate, tabletele vor fi înlocuite, conform procedurii stabilite la nivel național. Numărul total, 5689, acoperă întreg necesarul de dispozitive pentru elevii constănțeni proveniți din medii defavorizate (centralizat la nivelul ISJ Constanța). Tabletele vor fi preluate de către managerii unităților de învățământ care, în baza procedurii operaționale a școlii, le vor distribui către beneficiari.”

 

UPDATE – Tabletele sunt TCL. Prețul de achiziție încă nu a fost transmis.

Lasă un comentariu

Adresa ta de e-mail nu va fi publicată.

Alte Știri
Încarcă mai mult