AcasăActualitateDragorului Maritim „Sublocotenent Alexandru Axente” participă la exerciţiul multinaţional NUSRET 16, în...

Dragorului Maritim „Sublocotenent Alexandru Axente” participă la exerciţiul multinaţional NUSRET 16, în Turcia

68 de marinari militari, şase scafandri EOD şi doi ofiţeri de stat major, ambarcaţi la bordul Dragorului Maritim „Sublocotenent Alexandru Axente” (30), participă, în perioada 25 noiembrie – 4 decembrie, la Exerciţiul multinaţional de luptă contra minelor „NUSRET 16”, organizat de Forţele Navale ale Turciei.

Nava a plecat din portul Constanţa marţi, 22 noiembrie, pentru a se alătura navelor militare din Arabia Saudită, Bulgaria, Georgia, Grecia şi Turcia, care participă la exerciţiul organizat de Forţele Navale ale Turciei. 

Dragorul maritim „Sublocotenent Alexandru Axente” face parte din pachetul de forţe pus la dispoziţia NATO de către Forţele Navale Române şi este comandat de căpitan-comandorul Decebal Ciobăniţă.

În anul 2016, nava a făcut parte din Gruparea navală NATO de luptă împotriva minelor marine SNMCMG-2, în lunile februarie şi iulie, şi a participat la mai multe exerciţii multinaţionale în Marea Neagră şi în Marea Mediterană.