Dotări de milioane de euro pentru Ambulatoriul Spitalului Municipal Medgidia

Ambulatoriul Spitalului Municipal Medgidia (Policlinica) a fost reabilitat integral, iar astăzi se poate spune că este unul dintre cele mai moderne centre medicale din județul Constanța. După terminarea lucrărilor de refacere a clădirii, care era în paragină, primarul municipiului Medgidia, Valentin Vrabie a mers mai departe și a reușit să găsească cea mai bună soluție pentru a dota unitatea medicală cu aparatură de cea mai înaltă calitate.

 

Astfel, Primăria Municipiului Medgidia și Președinția Agenției de Cooperare și Coordonare Turcă (TIKA) au semnat astăzi un protocol care vizează ”Furnizarea de Echipamente Medicale și Dotări Necesare Policlinicii Spitalului Municipal Medgidia”.

Acordul presupune achiziționarea de echipamente medicale de ultimă generație necesare desfășurării unor servicii medicale calitative, printre care: computer tomograf, RMN, linie endoscopie-colonoscopie, doppler vascular, electromiograf, electroencefalograf, ecograf cardiovascular.

Protocolul a fost semnat pentru Municipiului Medgidia de primarul Valentin Vrabie, pentru Președinția Agenției de Cooperare și Coordonare Turcă (TIKA) de doamna Coordonator Yasemin Melez Bicer, iar pentru Spitalul Municipal Medgidia de managerul Eugen Aglițoiu.

La eveniment a participat și Excelența Sa, doamna Füsun Aramaz, ambasador al Republicii Turcia la București.

După finalizarea proiectului în valoare de aproximativ 2.500.000 euro, care a vizat „Renovarea Policlinicii Spitalului Municipal Medgidia”, ca dovadă a strânsei prietenii dintre cele două popoare și a dorinței de a dezvolta relațiile bilaterale, Agenția de Cooperare și Coordonare Turcă (TIKA) continuă colaborarea cu Municipiul Medgidia prin acest nou proiect.

Înainte de toate, doresc să îmi exprim bucuria că mă aflu astăzi la Medgidia, pentru a participa la ceremonia de semnare a acestui protocol. Medgidia este o localitate pe care am vizitat-o atât în calitate de consul al Consulatului General de la Constanța, cât și în calitate de ambasador al Republicii Turcia la București acum. De fiecare dată când am vizitat Medgidia am făcut-o cu cel mai mare drag. Este o localitate care, pe lângă faptul că găzduiește o numeroasă comunitate turco-tătară, se încadrează foarte bine în modelul Dobrogea. Mă folosesc de această ocazie pentru a transmite încă o dată mulțumirile mele către autoritățile române pentru faptul că, respectând principiile acestui model Dobrogea, întotdeauna au fost extrem de flexibile în ceea ce privește minoritățile, conaționalii noștri turci și tătari, permițându-le să își promoveze valorile, să își vorbească limba maternă și să își îndeplinească tradițiile” a declarat Excelența Sa, doamna Füsun Aramaz, ambasador al Republicii Turcia la București.

 

Mulțumesc Republicii Turcia pentru finanțarea celor două proiecte atât de importante pentru sectorul sanitar din municipiul Medgidia! Reabilitarea și dotarea ambulatoriului Medgidia cu aparatură medicală ultraperformantă vine de fapt în întâmpinarea nevoilor cetățenilor din centrul Dobrogei, având în vedere faptul că această unitate medicală deservește peste un sfert din populația județului Constanța” a declarat edilul Valentin Vrabie.

Lasă un comentariu

Adresa ta de e-mail nu va fi publicată.

Alte Știri
Încarcă mai mult