AcasăActualitateDosare penale pentru afaceri cu motorină în Portul Constanţa

Dosare penale pentru afaceri cu motorină în Portul Constanţa

Poliţiştii Serviciului de Investigare a Fraudelor din cadrul I.P.J. Constanţa cercetează doi bărbaţi din judeţele Ilfov şi Prahova  pentru săvârşirea infracţiunii de evaziune fiscală, care în calitate de administratori ai unor societăţi comerciale nu au putut prezenta documentele de transport fluvial a peste 90 de tone de motorină.

La data de 20 ianuarie a.c., ofiţerii Serviciului de Investigare a Fraudelor din cadrul I.P.J. Constanţa, în urma cercetărilor efectuate privind legalitatea transportului fluvial de produse petroliere, au extins cercetările privind pe I. Giora, de 52 de ani, din localitatea Voluntari, Judeţul Ilfov şi a lui D. Lucreţiu Tudor, de 41 de ani, din localitatea Câmpina, judeţul Prahova, ocazie cu care s-a dispus începere urmăririi penale împotriva suspecţilor pentru săvârşirea infracţiunii de evaziune fiscală. Persoanele cercetate au calitatea de administratori ai unor societăţi comerciale, care au ca domeniu de activitate tranzacţionarea de produse petroliere.

În urma cercetărilor efectuate, poliţiştii au constatat faptul că suspecţii nu pot prezenta evidenţele contabile ale societăţilor comerciale pe care le administrează, necesare înregistrării operaţiunilor de tranzacţionare a produselor petroliere, neavând contracte comerciale specifice şi în conformitate cu lege, avize de expediţii pentru marfa transportată, facturi fiscale, jurnale de vânzări-cumpărări, registru de casă, ordine de plată etc.

Având în vedere valoarea prejudiciului s-a luat măsura asiguratorie a sechestrului judiciar asupra bunurilor tranzacţionate de cele două societăţi comerciale, în valoare de 670.000 lei şi asupra unei cantităţi de 190,478 litri de motorină în valoare de 987.275, 20 lei.  

În cauză poliţiştii continuă cercetările pentru documentarea întregii activităţi infracţionale a celor doi suspecţi.