AcasăActualitateDosar penal pentru administratorul unei firme de panificaţie din Constanţa. Prejudiciul estimat...

Dosar penal pentru administratorul unei firme de panificaţie din Constanţa. Prejudiciul estimat este de 300.000 lei

Acţionând în cadrul programului sectorial ANTIFRAUDA, ofiţerii Serviciului de Investigare a Fraudelor, împreună cu lucrători ai Gărzii Financiare Constanţa au desfăşurat o acţiune amplă pe linia respectării prevederilor legale din domeniul comercializării produselor de panificaţie, ocazie cu care s-a documentat activitatea infracţională a unui bărbat de 35 de ani, din Constanţa, în calitate de administrator al  unei societăţi comerciale din Constanţa.

În cursul anului 2011 acesta nu a înregistrat în contabilitatea societăţii veniturile obţinute în urma comercializării de produse de panificaţie, sustrăgându-se de la plata contribuţiilor către bugetul general consolidat al statului, prejudiciul constatat în urma verificărilor preliminare fiind de 149.260 lei contribuţie la asigurările sociale, T.V.A. în sumă de 117.858 lei şi impozit pe salarii în sumă de 28.976 lei. 

În timpul verificărilor s-a dispus măsura indisponibilizării produselor de panificaţie (de diferite sortimente şi cantităţi) identificate la punctul de lucru şi pentru care nu s-au putut prezenta documentele legale de provenienţă, valoarea acestora fiind de circa  3.200 lei.

Celui în cauză i s-a întocmit dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunii de omisiune a înregistrării veniturilor.

La acţiune au participat şi reprezentanţi ai Gărzii Financiare – Secţia Constanţa, ocazie cu care au fost verificate mai multe societăţi comerciale de profil de pe raza judeţului Constanţa, care se aprovizionau de la societatea în cauză, fiind aplicate un număr de 4 sancţiuni contravenţionale, în valoare totală de 5.500 lei,  totodată confiscându-se produse de panificaţie în valoare totală de 3.755 lei.