AcasăActualitateDoi gemeni maghiari şi-au făcut cultură de canabis la Chilia Veche

Doi gemeni maghiari şi-au făcut cultură de canabis la Chilia Veche

Politistii de frontiera tulceni au depistat doi cetateni maghiari, frati gemeni, care au plantat si intretinut, pe un teren agricol aflat in apropierea localitatii Chilia Veche, unde cei doi detineau o casa de vacanta, o cultura de canabis.

 În data de 31.07.2012, în jurul orei 12.50, acţionând în baza unor activitati informativ-operative, poliţiştii de frontieră din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Chilia – Garda de Coastă au depistat, in apropiere de localitatea Chilia Veche, două persoane de sex masculin care efectuau lucrări de întreţinere pe un teren agricol cultivat cu plante care prezentau caracteristicile plantei Cannabis.

În urma verificărilor s-a constatat că cei doi bărbaţi sunt cetăţenii maghiari K. Geza şi K. Pal, fraţi gemeni, în vârstă de 43 ani, şi deţin în zonă o casă de vacanţă.

Pe terenul agricol au fost descoperite 63 fire de plante, cu dimensiuni între 50 cm şi 2 metri, care prezinta caracteristicile plantei aflate sub control naţional cu denumirea de CANABIS SATIVA.

Plantele au fost ridicate şi sigilate, fiind predate către D.I.I.C.O.T. Tulcea iar cei doi cetateni maghiari au fost condusi la sediul SPF Chilia pentru cercetări.

Persoanelor în cauză le-au fost întocmite acte premergătoare de cercetare penală sub aspectul săvârşirii infracţiunii de cultivare, producere, fabricare, experimentare, extragere, preparare, transportare, oferire, deţinere ori alte operaţiuni privind circulaţia drogurilor de risc, faptă prevăzută şi pedepsită de art. 2 din Legea 143 / 2000.

Cei doi barbati au fost prezentati Tribunalului Tulcea care a emis pe numele lor mandate de arestare preventiva pentru 29 de zile.