AcasăActualitateDia Ionel, viceprimarul oraşului Hârşova, acuză: ”Noul primar nu a făcut decât...

Dia Ionel, viceprimarul oraşului Hârşova, acuză: ”Noul primar nu a făcut decât să-și mulțumească clientela politică”

“După mai bine de trei luni de la alegeri, am înțeles că la Hîrșova nu se vor schimba prea curând în bine lucrurile. 

Cel puțin nu pentru cei mulți.

Cei mai mulți dintre cetățenii orașului nostru au sperat acest lucru, însă, până acum, noul primar nu a făcut altceva decât să-și mulțumească clientela politică.

Nu-mi doresc să creez o polemică în acest sens, însă, pentru o informare corectă și, spun eu, necesară, vă supun atenției câteva dintre măsurile luate de noul primar al Hîrșovei, Ionescu Viorel, în perioada scursă de la numirea în funcție până în prezent. 

De departe cea mai controversată decizie a fost aceea a numirii doamnei Alina Elena Chivu, hairstylist, în funcția de manager al Spitalului Orășenesc Hârșova. Motivul numirii: șoțul acesteia este un apropiat al domnului primar Ionescu și un foarte activ susținător ALDE.

Înainte de numire, medicii și ceilalți angajați ai spitalului au depus un memoriu, de care însă domnul primar nu a ținut cont, refuzând să discute cu cineva pe această temă.

În paralel cu această numire, se dorește înlaturarea doctorului Fricățel din cadrul aceleiași instituții.

După cum se știe, în afara activității în domeniul medical, acesta este membru al unui partid aflat în opoziție față de cel al primarului Ionescu.
O altă numire, ce se încadrează în aceea
și categorie a decontărilor politice, a fost aceea a doamnei Silviana Pârvan, anterior ospătăriță, în funcția de administrator la creșa din Hîrșova.

Numirea s-a făcut, evident, prin ”concurs transparent”, motivul real fiind acela că fiul doamei Silviana este tot membru ALDE, ocupant al locului al 8-lea pe lista de consilieri ai primarului Ionescu.

Domnul Costel Matei, un alt membru ALDE, situat pe poziția a 6-a pe lista de consilieri ai domnului primar Ionescu, deținător al unei spălătorii în orașul Hîrșova, este beneficiarul unui contract cu primăria Hîrșova, fără a avea măcar autorizație de la mediu pentru activitatea pe care o desfășoară.

Domnul Tănase Adrian, un alt apropiat ALDE, a devenit cel mai important constructor din oraș, bineînțeles, prin interpuși.

Noul șef al Poliției Locale Hîrșova un domn din București, care, conform unor zvonuri ,ar fi vărul primarului Ionescu, se pare că nu ar avea studiile necesare ocupării unei asemenea funcții de conducere. 

Acestea sunt numai câteva din ”realizările” noului primar al orașului Hîrșova din perioada relativ scurtă în care a ocupat această funcție.

În tot acest timp, subsemnatul, viceprimar al orașului Hîrșova încă ”fără atribuții”, am fost la dispoziția cetățenilor și am încercat, în măsura posibilităților drastic limitate de voința primarului, să rezolv parte din solicitările care mi-au fost adresate. 

În ceea ce privește activitatea în consiliul local, am inițiat câteva hotărâri importante pentru oraș, cum ar fi: reducerea taxelor și impozitelor locale începând cu anul 2017, proiect respins de către toți consilierii ALDE, dar care a fost adoptat grație votului celorlalți consilieri, înființarea de cabinete medicale în instituțiile de învățământ din orașul nostru, acordarea de tabere școlare gratuite elevilor hârșoveni cu rezultate deosebite la învățătură și alte câteva proiecte pe care le-am considerat necesare și prioritare pentru orașul nostru, proiecte ce fac parte din programul politic asumat de PNL la Hîrșova. 

Nu sunt adeptul conflictelor politice sau de altă natură, însă consider că este datoria noastră să semnalăm abuzurile care se fac într-o instituție a orașului Hîrșova de la care cetățenii au cele mai mari așteptări.

Consilierii PNL reprezintă opoziția primarului ALDE la Hîrșova și vor apăra cu demnitate și consecvență interesele cetățenilor acestui oraș, indiferent de jocurile murdare care s-au făcut și, cu siguranță, se vor mai face pentru înlaturarea lor din spectrul politic local.

Ionel Dia
Viceprimarul ora
șului Hîrșova