Participarea Consiliului Județean Tulcea la Târgul de Turism al României, ediția de primăvară, s-a dovedit a fi un real succes. În perioada 15 – 18 februarie, standul județului a captat atenția vizitatorilor, devenind epicentrul activităților și al evenimentelor culturale.
Tematica acestei ediții a fost axată pe educația privind protejarea și conservarea naturii, subliniind importanța turismului lent și a ecoturismului. Sub sloganul „Județul Tulcea – tradiție în armonie cu natura”, am reușit să evidențiem frumusețea și diversitatea peisajelor noastre unice, în strânsă legătură cu multiculturalitatea și biodiversitatea specifică județului.
Pe lângă oferta turistică prezentată la stand de cei 26 de reprezentanți ai industriei ospitalității, de-a lungul celor 4 zile de expoziție, vizitatorii au avut parte de 19 momente artistice, oferite de ansamblurile folclorice tradiționale și de grupurile vocale reprezentative ale minorităților etnice din județul Tulcea. De asemenea, aceștia au avut ocazia să se delecteze cu preparate tradiționale pregătite de gospodinele din comunitățile locale și să descopere celebrele produse din pește de la Deltaica Seafood, alături de vinurile dobrogene de la Cramele Hamangia și La Sapata.
„Județul Tulcea a strălucit și în acest an la Târgul de Turism al României. Pentru noi, a devenit o tradiție să promovăm frumusețile deltaice și nord-dobrogene în fiecare an, atât la târgurile de profil de la nivel național, cât și internațional. Îmi exprim recunoștința față de toți cei implicați în această poveste minunată, pentru eforturile lor în promovarea tradițiilor, a ofertei turistice și a gastronomiei locale. Prin contribuția fiecăruia, am consolidat identitatea culturală a județului nostru și am sporit notorietatea Deltei Dunării și a Dobrogei de Nord în rândul turiștilor” a declarat Horia Teodorescu, președintele Consiliului Județean Tulcea.
În ordinea momentelor artistice, mulțumim deopotrivă: Ansamblului lipovenesc „Juraveli” și Primăriei Jurilovca; Ansamblului tradițional al rușilor lipoveni și Primăriei Sarichioi; Ansamblului folcloric „Dobrogeanca” și Primăriei Ceamurlia de Jos; Ansamblului folcloric „Doina Casimcei” și Primăriei Casimcea; Grupului vocal „Perva Zora” și Primăriei Sulina; Ansamblului de aromâni „Pareia Pilisterlu” și comunităţii de aromâni din București; Ansamblului folcloric „Beștepeanca” și Primăriei Beștepe; Ansamblului „Cununița” și Primăriei Topolog; Ansamblului folcloric „Dorulețul” și maestrului Ștefan Coman; Ansamblului „Dobrogeanca” și Casei de Cultură Sulina; Ansamblului de meglenoromâni „Altona” și Primăriei Cerna; Grupului vocal ucrainean „Rebalka”,Grupului vocal „Sinicika”, Ansamblului „Matrioșca” și Primăriei Crișan; maestrului Mircea Vintilă; Ansamblului folcloric „Slaveanka” și Primăriei Slava Cercheză; Ansamblului folcloric „Flori de cimbrișor” și Primăriei Isaccea.
Împreună, vom continua să promovăm frumusețile și tradițiile autentice ale județului nostru, asigurându-ne că Delta Dunării și Dobrogea de Nord rămân destinații turistice de referință la nivel național.
[…] Citeste articol integral Sursa & Foto Credit- “atacdeconstanta.com” […]