Deputatul Cristina Dumitrache cere scutirea de la portul măștii pentru elevii cu afecțiuni care afectează capacitatea de oxigenare

”Ieri, 13 septembrie am depus la Comisia pentru Cercetarea Abuzurilor a Camerei Deputaților o sesizare pentru a semnala o situație nedreaptă și discriminatorie ce îi privește pe elevii și preșcolarii care suferă de boli și afecțiuni ce afectează capacitatea de oxigenare.

Ordinul pentru aprobarea măsurilor de organizare a activității în cadrul școlilor în condiții de siguranță epidemiologică nu prevede adaptarea măsurilor de prevenție și situațiile de scutire de la portul măștii pentru preșcolarii și elevii cu afecțiuni și boli care afectează capacitatea de oxigenare.

Există din păcate foarte mulți copii și tineri cu probleme medicale cărora dificultățile respiratorii le pot produce accidente grave, înrăutățirea situației lor medicale chiar până la a le pune viața în pericol.

Mai mult decât atât normele privind instituirea obligativității măștilor admit și încuviințează excepțiile pentru angajații adulți care suferă de aceleași boli și afecțiuni.

Cu alte cuvinte un adult cu probleme de sănătate care afectează capacitatea de oxigenare are voie să stea la locul de muncă fără mască. Pentru copiii cu aceleași probleme nu există însă înțelegere, empatie și consimțire.

Caracterul abuziv și discriminatoriu al acestor reglementări trebuie corectat de urgență iar excepțiile prevăzute de legislația din România trebuie armonizate și ajustate corespunzător.

Școlile au început cu prezență fizică cu lipsurile, neajunsurile și stângăciile specifice perioadei dificile pe care o traversăm. Nu cred că își dorește nimeni ca pe lista problemelor deja existente să adăugăm și discriminarea, abuzul și incorectitudinea pentru cei care poartă deja povara unor probleme medicale.”

 

Deputat PSD Constanța, Ileana Cristina Dumitrache

Lasă un comentariu

Adresa ta de e-mail nu va fi publicată.

Alte Știri
Încarcă mai mult