Delta Dunării, destinația perfectă pentru o vacanță liniștită în inima naturii

Asociația de Management al Destinației Turistice Delta Dunării alături de operatorii de turism au organizat evenimentul de deschidere a sezonului turistic 2022 în Delta Dunării.

Autorități locale, reprezentanți ai mediului de afaceri și ai presei s-au întâlnit la Holbina Trei Bibani pentru a prezenta oferta turistică a acestui an și pentru a reitera faptul că Delta Dunării rămâne, în continuare, cea mai sigură destinație de vacanță.

Delta a fost și rămâne și în acest an o destinație sigură. Pentru vacanța de Paște, gradul de rezervare, până acum, se ridică la aproape 85%, în cele 400 de locații deschise deja în Deltă. După cum știm deja, prețurile sunt pentru toate buzunarele, astfel că oricine își dorește să vină la noi va găsi, cu certitudine, un loc de cazare. De Paște, le recomandăm turiștilor să încerce gastronomia locală, ceva deosebit față de tradiționalele produse de miel: drob de pește, cârnați din pește, o masă de pește. Tradițiile numeroase și variate din Delta Dunării sunt o altă atracție turistică inedită pentru cei care doresc să descopere obiceiurile etniilor de aici. Așadar, vă așteptăm pe toți în Deltă pentru a descoperi minunăția și varietatea acestei zone, renumită pentru gastronomia variată a numeroaselor etnii, dar și pentru a vă bucura de peisajul unic, de fauna Deltei și de liniștea de aici. Turismul responsabil este prioritar pentru noi, de aceea subliniem faptul că atunci când ajungeți în Deltă trebuie să știți că vă aflați într-o rezervație naturală, într-un loc protejat tocmai pentru că este unic, și să respectați toate regulile.”, a spus Cătălin Țibuleac, președintele Asociației Delta Dunării.

Turismul responsabil în Delta Dunării înseamnă respectarea naturii și a regulamentului impus de autorități. Într-o rezervație se impun o serie de reguli prin care să se protejeze fauna și flora. Delta nu este o stațiune, ci este un imens muzeu în aer liber, astfel că cei care vin să viziteze și să se bucure de peisajele unice au obligația să nu intervină în mediul natural.

Atunci când vin în Delta Dunării turiștii trebuie să fie foarte bine informați. În primul rând, trebuie să știe că accesul în cadrul rezervației se poate face în baza permiselor de acces pentru turiști, pentru acces auto, acces ambarcațiune. Toate acestea pot fi obținute online, de pe site-ul ARBDD sau prin SMS la numărul 7494. Facem toate demersurile posibile ca în acest an să nu ne mai confruntăm cu problemele din anii anteriori, când pe plajele de la Vadu și Corbul turiștii au încălcat majoritatea regulilor impuse de noi și, așa cum am văzut, au lăsat în urmă mizerie, s-a făcut off road, s-a mers cu mașina până în buza apei și alte asemenea. Ne dorim să vină oamenii aici, în așteptăm cu drag, dar, în același timp, ne dorim ca și turistul să respecte rezervația în care intră, atât prin procurarea permisului, cât și nelăsând în urmă deșeuri sau fără să practicăm diverse activități interzise, cum ar fi skijet-uri pe canalele din deltă. A vizita Delta Dunării înseamnă a respecta natura, așa cum natura ne respectă pe noi. Să circuli cu o barcă cu un motor de 300 cp înseamnă valuri care nu doar distrug puietul, dar ți alungă păsările deltei. Pentru a descuraja toate aceste activități nocive, la Ministerul Mediului se lucrează la proiectul de majorare a amenzilor. De asemenea, am propus o majorare a tarifelor pentru permisele de acces în rezervație. Dacă acum prețul este 5 lei pe zi, ar putea ajunge la 30 lei pe zi.”, a declarat Viorica Bîscă, reprezentant ARBDD.

Proprietarii de pensiuni spun că în ultimii ani numărul celor care au ales să vină în zonă a crescut considerabil. Delta Dunării are parte de o promovare constantă și eficientă pentru că cei care activează în industria ospitalității au înțeles că este important să se reunească sub umbrela unei asociații care să le reprezinte interesele și care să atragă cât mai mulți turiști.

Asociația de Management al Destinației Turistice Delta Dunării este cea care gestionează perfect promovarea destinației de mai bine de patru ani, ceea ce a dus la o creștere a numărului de turiști, dar și a investițiilor în unități de cazare.

Foto: Ovidiu Oprea

Lasă un comentariu

Adresa ta de e-mail nu va fi publicată.

Alte Știri
Încarcă mai mult