De ce nu este Spitalul Municipal Mangalia unitate suport pentru pacienții Covid-19?

După cum ați aflat cu toții, sistemul medical din județul Constanța a fost reorganizat complet pentru a face față pandemiei de Coronavirus care a destabilizat întreaga lume.

Dacă va reuși sau nu Constanța să treacă cu bine peste această grea încercare, rămâne să vedem.

Totul e relativ, nu există tipare, nu știm ce va fi. Putem doar să sperăm.

Județul Constanța are trei municipii: Constanța, Mangalia și Medgidia. În lupta cu virusul au intrat doar Constanța și Medgidia. Mangalia a scăpat.

Primarul, Cristian Radu răsuflă ușurat și transmite, pe căi neoficiale, că a vorbit la Guvern să nu fie aduși bolnavi în municipiul său. A luptat din greu să țină în afara orașului acest virus mârșav. Voia să închidă și ”granițele” județului, dar nu i-a ieșit schema.

Realitatea, însă, este cu totul alta: Spitalul Municipal Mangalia nu are capacitatea de a îngriji pacienți cu Covid-19. Spitalul Municipal Mangalia este praf: nu are dotări, aparatură, personal, condiții decente.

Abia anul trecut s-a depus un proiect de modernizare la CNI, ceea ce înseamnă că unitatea medicală va ajunge la standarde decente cam pe la Sfântul Așteaptă.

Autoritățile au inspectat toate spitalele din județ și au decis că la Mangalia vor fi primiți doar pacienți non-covid, pentru că unitatea de aici nu este pregătită, din niciun punct de vedere, să trateze cazuri grave.

Cu alte cuvinte, este un dezastru.

În schimb, ”Spitalul Municipal Medgidia a fost desemnat unitate de suport, având toate specialitățile, inclusiv un bloc operator dotat corespunzător pentru intervenții chirurgicale. La Medigidia au fost alocate 150 de paturi pentru pacienții cu COVID-19.”, a anunțat prefectul George Niculescu.

Spre deosebire de colegul său de partid de la Mangalia, primarul Valentin Vrabie a redirecționat banii comunității către sănătate, astfel că Spitalul Medgidia a fost desemnat unitate de suport în lupta cu Coronavirusul.

Paradoxal este că în timp ce Cristian Radu primește felicitări pentru că ține virusul departe de Mangalia, Valentin Vrabie este înjurat de unii localnici pentru că Medgidia devine centru de tratare și vindecare a celor bolnavi.

Exact cum spune o vorbă din bătrâni: ”Nicio faptă bună nu rămâne nepedepsită.”

Lasă un comentariu

Adresa ta de e-mail nu va fi publicată.

Alte Știri
Încarcă mai mult