AcasăRecomandăriCum să îți dai seama că ai nevoie de o agendă și...

Cum să îți dai seama că ai nevoie de o agendă și de ce să alegi o variantă mai sustenabilă

Organizația Națiunilor Unite a definit dezvoltarea sustenabilă în Raportul Brundtland ca fiind o dezvoltare care răspunde nevoilor prezentului fără a compromite capacitatea generațiilor viitoare de a-și satisface propriile nevoi. Presupune că resursele sunt finite și, prin urmare, ar trebui folosite în mod conservator și atent pentru a se asigura că sunt suficiente pentru generațiile viitoare, fără a scădea calitatea vieții actuale. O societate durabilă trebuie să fie responsabilă social, concentrându-se pe protecția mediului și echilibrul dinamic în sistemele umane și naturale.

Exista multe avantaje ale sustenabilității, atât pe termen scurt, cât și pe termen lung. Nu putem menține ecosistemele Pământului sau nu putem continua să funcționam așa cum o facem dacă nu se fac alegeri mai durabile. Dacă procesele dăunătoare sunt menținute fară nicio modificare, este probabil că vom rămâne fară combustibili fosili, un număr mare de specii de animale vor dispărea și atmosfera vă fi afectata iremediabil. Aerul curat și condițiile atmosferice netoxice, creșterea resurselor pe care se poate baza, precum și calitatea și curățenia apei sunt toate beneficii ale sustenabilității.

Recent, ONU a emis Obiectivele de dezvoltare sustenabilă ca principalele sale obiective pentru realizarea cu succes a unui viitor mai bun și mai durabil. Acestea abordează provocările globale ale sustenabilității . Cele 17 obiective includ lipsa sărăciei, înlăturarea foametei, apă curată, energie la prețuri accesibile, consumul și producția responsabilă și se speră că vor fi atinse până în 2030.

Astfel că dacă măcar o data te-ai căutat prin rucsac după o bucățică de hârtie, dacă ești genul de om care nu poate supraviețui fără o listă, dacă îți place să îți notezi gândurile la sfârșitul zilei sau doar ai nevoie de ceva pe care să îți treci numărul de telefon atunci când nu ești sigur că ai parcat corect, agendele sunt pentru tine.

Dacă ești omul de mai sus și în plus te pasionează mediul înconjurător, atunci agendele din piele ecologică de la Unika sunt pentru tine.

De ce Unika? Pentru că în 2017, la zece ani după înființarea brandului, se aflau în primul loc printre producătorii români de agende din piele ecologică. Pentru că se ghidează în munca lor după atribute ca „ Responsabilitate”, „Calitate” și „Unicitate”, totul sub deviza pasiunii pentru frumos și a interesului pentru mediul înconjurător.

De ce să alegi o agendă cu coperți din piele ecologică? Pentru că o poți folosi în același mod în care ai folosi o agendă cu coperți din piele naturală, doar că protejezi și planeta în timp ce îți notezi ideile, gândurile, task-urile de zi cu zi sau evenimentele la care trebuie să participi. O agendă cu coperți din piele ecologică este mult mai durabilă decât una cu înveliș din carton. Agendele din piele ecologică pot fi gravate, sunt mult mai elegante și pot reprezenta cadoul ideal pentru un iubitor al clasicului, dar și pentru cineva care își dorește să facă primii pași în lumea mirosului de cerneală.

De ce agendele din piele ecologică de la Unika?

Pentru că sunt create și fabricate în România. În realizarea lor sunt folosite materiale de calitate și utilaje de ultimă generație. Se regăsesc sub o varietate de culoiri, modele și dimensiuni potrivite pentru stilul de viață al fiecărui posibil client.

Gama de culori în care acestea se pot achiziționa este special aleasă din spectrul naturii, fiind disponibile în nuanțe de verde, bej, albastru, negru, galben și roșu, simbolizând grija pentru Pământ.

Coperta exterioara flexibilă, din piele regenerabilă, adăpostește circa 200-250 de pagini din hârtie premium reciclată.

Astfel că oricare dintre cele 6 modele disponibile (Agenda green, Agenda EcoLeather 16×22, Agenda EcoLeather, 12.5×20.5, Agenda Square, Agenda Bamboa 12.5×20.5, Agenda Eco-Peel) ai alege ești cu un pas mai aproape de funcționalitatea dorită, învelită în eleganța visată.

Toate acestea în timp ce îi acorzi Pământului o a doua șansă.