AcasăActualitateCum a gestionat Silviu Coșa, prefectul județului Constanța, criza codurilor de vreme...

Cum a gestionat Silviu Coșa, prefectul județului Constanța, criza codurilor de vreme severă

Pentru perioada în care județul Constanța s-a aflat sub incidența codurilor meteo roșu și portocaliu, prin hotărârea CJSU, a fost constituit CJCCI (Centrul Județean de Comandă și Coordonare a Intervenției).

Acesta a funcționat la sediul ISU sub conducerea operativă a comandantului Inspectoratului.

CJCCI este structura care asigură și comunicarea pe perioada codurilor, prin reprezentantul ISU.

Prefectul județului Constanța, Silviu Coșa, a fost prezent la sediul ISU, în intervalul sâmbătă ora 20:00, duminică ora 2:00, duminică ora 7:00 luni ora 1:00, luni fiind o zi „normală” de lucru.

Aici a coordonat activitățile reprezentanților instituțiilor cu atribuții în domeniul situațiilor de urgență, prezente, respectiv drumari, furnizori de utilități, poliție, jandarmerie, CJ.

În această perioadă, împreună cu comandantul ISU, colonelul Amarandei și cu vicepreședintele Consiliului Județean, Stelian Gima, a făcut deplasări la dispeceratul Direcţiei Regională de Drumuri şi Poduri Constanţa, pentru a verifica numărul utilajelor de dezăpezire aflate pe căile rutiere, prin aplicația de monitorizare GPS.

De asemenea, s-a deplasat, alături de șefii de instituții menționați anterior, pe DN 22, zona Cogealac, unde, conform sesizărilor, nu se intervenise.

Pe drum s-a întâlnit cu echipele furnizorului de telecomunicații Vodafone, dar și cu două autoturisme particulare rămase înzăpezite. Șoferii au fost preluați cu autoturismul 4×4 al celor de la Vodafone, spre Constanța, în siguranță.”, transmit reprezentanții Instituției Prefectului.