Costin Răsăuțeanu: ”Jecmănirea constănțenilor și alungarea turiștilor de către autoritatea locală trebuie să înceteze urgent!”

”Am depus proiectul de hotărâre pentru modificarea şi completarea HCL 123/2021 privind Regulamentul de organizare și funcționare a parcărilor publice, păstrând spiritul amendamentelor propuse de PSD în 2021 și respinse de actuala administrație.
Având în vedere tarifele exagerate şi nejustificate aprobate prin H.C.L. 123/2021 de către PNL și USR la propunerea primarului Chițac, contextul economic şi social actual, dar şi incertitudinea zilei de mâine care apasă din ce în ce mai mult pe umerii constănţenilor, inflaţia (care a ajuns în luna aprilie la 13,8 %), preţurile care au explodat, diminuarea veniturilor şi a puterii de cumpărare, se impune, ca măsură urgentă, SCĂDEREA semnificativă a TARIFELOR de PARCARE, măsură care va susține populația, sectorul turistic şi mediul de afaceri constănţean.
In acest sens, PSD dorește modificarea regulamentului astfel:
Tarif Zona 0- 2 lei/ora inclusiv TVA
Tarif Zona 1- 1,5 lei/oră inclusiv TVA
DESFIINȚARE Zona 2
PARCAREA în intervalul orar 20:00 – 08:00 este GRATUITĂ în municipiul Constanța( INCLUSIV Stațiunea MAMAIA)
Abonamentul pentru Zona 0 este valabil şi pentru Zona 1.
Posibilitatea achiziționării de abonamente pentru 12 ore/1 zi/ 7 zile/ 30 de zile/ 1 an la tarife rezonabile. Exemplu: Abonament 30 de zile/tarif/oră Zona 1- 0,75 lei inclusiv TVA
Gratuitate pentru autoturismele hibrid.
Respectând principiile economiei de piaţă libere, bazându-ne pe faptul că sectorul privat susţine funcţionarea sectorului public prin taxe şi impozite, considerăm că o autoritate locală nu poate confisca şansa infuzării unor sume de bani semnificative în mediul privat.
Prin impunerea unor tarife de parcare foarte mari, se diminuează veniturile din sectorul HORECA şi din activităţile economice conexe, afectând în sine economia orașului nostru.
De asemenea, turismul în Municipiul Constanța reprezintă un principal contribuabil la stabilitatea și competitivitatea economiei locale, în special datorită efectului multiplicator pozitiv.
Creşterea numărului de turişti trebuie să fie un obiectiv al autorităţii locale, iar acest obiectiv lipsește cu desăvârșire!
Orice act normativ adoptat la nivel local prin care turiştii aleg altă staţiune trebuie corectat/modificat.
Grupul consilierilor PSD solicită primarului și echipei sale să facă publice datele privind încasarea sumelor din plata parcărilor în ultimul an, câți bani s-au încasat, ce au făcut și ce au de gând să facă cu acești bani!
Am așteptat luni de zile să se urce în dezbatere publică acest regulament, dar nimic concret nu s-a întâmplat.
Cerem Primăriei Constanța să întreprindă toate demersurile legale(transparență decizională) pentru modificarea de urgență a Regulamentului actual.”
Costin Răsăuțeanu, consilier local municipal PSD Constanța

Lasă un comentariu

Adresa ta de e-mail nu va fi publicată.

Alte Știri
Încarcă mai mult