AcasăSpecial“Corecţiile” lui Mazăre

“Corecţiile” lui Mazăre

Radu Mazăre are explicaţii halucinante când vine vorba de faptele penale din trecutul său aventuros. E convins că retrocedările făcute de el în care, de exemplu Cristi Borcea a cumpărat în 2002 un teren de 8990 mp în Mamaia Nord cu exorbitanta sumă de 54 de euro, adică 0,0006 euro pe metrul pătrat  sau alţi 19.996 metri pătraţi prin parcurile şi falezele oraşului cu 124 de euro , sunt legale şi profitabile pentru constănţeni.

 Iar ca să fie mai convingător, îl citează pe evaluatorul agreat de primărie la acea vreme, Alin Dima, cel care “supraevaluase” terenurile pentru care Borcea a plătit sumele amintite mai sus şi care tocmai se mai căpătuise cu un dosar penal alături de fostul director de la FPS, Ovidiu Furnică, după o evaluare profesionistă a  vilelor Bucura 12 şi Bucura 13 din staţiunea Venus  la o sumă de 3 ori mai mică decât valoarea reală. Audiat şi el de judecători, Alin Horaţiu Dima a declarat că terenul pe care s-a construit Aqua Magic-ul din Mamaia avea o serie de probleme, cea mai insurmontabilă constând în faptul că era situat în apropierea de trei mari bulevarde, el fiind obligat de statutul şi onoarea sa să aplice o corecţie de poluare fonică, dar şi că suprafaţa respectivă, un spaţiu verde situat în mijlocul staţiunii, nu prezenta cele mai elementare condiţii de civilizaţie, experienţa sa în astfel de situaţii determinându-l să mai aplice câteva corecţii pentru lipsa de canalizare, de reţea electrică şi, foarte grav pentru un fost parc, de termoficare.

 În aceste condiţii, unui expert ca el i s-a părut normal să evalueze un lot cu destinaţie agricolă de la marginea Constanţei, dar care avea termoficare, la un preţ de patru ori mai mare decât bucata de teren din staţiunea Mamaia, care s-a vândut cu 20 de euro mp. La fel s-a întâmplat şi cu terenul de pe malul lacului Siutghiol, unde se jucau cu ceva timp în urmă piese de teatru grec în aer liber, cumpărat de firma APV Media Turism, ce aparţine mamei primarului, unde Alin Dima, cu profesionalismul cunoscut, a mai aplicat nişte corecţii ce ţin de faptul că terenul nu-i cu faţa la mare, există riscul să fie inundat în cazul unui tsunami provocat de unul dintre numeroşii vulcani activi de pe fundul lacului şi bineînţeles n-are termoficare. N-ar fi tocmai lipsit de sens să mai adăugăm că unul dintre acţionarii de la Aqualand SA, care administrează aquaparkul din Mamaia, este, cu totul întâmplător, şi onorabilul domn Alin Dima.

Satisfăcut de argumentele imbatabile ale evaluatorului, Mazăre aşteaptă cu încredere finalizarea procesului în care este implicat.. În ceea ce-i priveşte pe constănţeni, ar trebui sa ia aminte la Dima, şi, pe 10 iunie,  să-i aplice şi ei primarului o corecţie. Nu pentru lipsa de termoficare ci pentru cea de morală.