AcasăActualitateContrabandă şi spălare de bani prin Portul Constanţa. Prejudiciul 750.00 de euro.

Contrabandă şi spălare de bani prin Portul Constanţa. Prejudiciul 750.00 de euro.

Procurorii Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism – Serviciul Teritorial Craiova au dispus trimiterea în judecată a 15 inculpaţi, 12 în stare de arest preventiv, urmare a  destructurării unui grup infracţional organizat, specializat în săvârşirea infracţiunilor de înşelăciune cu consecinţe deosebit de grave, furt calificat, contrabandă şi spălare de bani.

În fapt, se reţine că membrii grupării au obţinut beneficii financiare substanţiale prin inducerea în eroare a reprezentanţilor unor societăţi comerciale, cu ocazia efectuării unor operaţiuni de import-export de mărfuri, prin Portul Constanţa Sud Agigea.

În acest scop, inculpaţii au utilizat mai multe societăţi comerciale, având ca obiect de activitate transportul rutier de mărfuri şi au contractat comenzi de transport din partea unor case de expediţie din municipiul Constanţa.

Pe timpul efectuării transporturilor, membrii grupării şi-au însuşit o parte din bunurile transportate şi le-au valorificat ulterior pe teritoriul României, întocmind documente fictive privind provenienţa mărfii.

Cu titlu de exemplu, la un singur astfel de transport, inculpaţii şi-au însuşit şi valorificat un număr de 10.000 anvelope marca Pirelli, în valoare de 400.000 Euro.

Prejudiciul total cauzat prin activitatea infracţională este de 750.000 de Euro.

Procurorii Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism – Serviciul Teritorial Craiova au dispus trimiterea cauzei spre competenta solutionare  Tribunalului Constanţa.