AcasăActualitateConstantin Frăţilă implică COMCM-ul în afaceri cu interlopi

Constantin Frăţilă implică COMCM-ul în afaceri cu interlopi

Dosarul în care fostul manager al COMCM, Constantin Frăţilă este acuzat de grave infracţiuni economice treneaza de mai bine de un an. În respectiva cauză, Cristian Sibişanu, administratorul firmei Sibmetal SRL se autodenunţă, acuzându-l pe Frăţilă că l-ar fi pus să factureze nişte transporturi fictive ale unei cantităţi de moloz din curtea societăţii la cariera din Sibioara şi că banii primiţi, peste 3,5 milioane lei, i-ar fi predat acestuia personal la sediul COMCM, în prezenţa directorului Lascu Cătălin.

Cristian Sibişanu, pe care Frăţilă şi l-a ales partener de afaceri, este un personaj cunoscut în mediul interlop al judeţului, în 2007 fiind arestat, alături de un criminal nu mai puţin celebru, Valentin Şlepac, pentru evaziune fiscală şi obţinere de credite cu acte false. Cu un an mai devreme, acelaşi Sibişanu a intrat într-o discotecă din Medgidia în căutarea unui rival şi a distrus ferestrele de la intrarea din local, spărgând şi geamurile autoturismelor din parcare. În urma percheziţiei la casa acestuia, poliţiştii au identificat 29 de sticle tip „cocktail Molotov”, o sabie, un topor, 13 pari, ţevi metalice şi mai multe unelte agricole pe care acesta intenţiona să le folosească în mod agresiv.

În luna septembrie a aceluiaşi an, Sibişanu, în loc să achite o notă de plată în valoare de 60 de lei, a preferat să distrugă un bar din Medgidia, după care, beat fiind, s-a urcat în maşină şi a provocat un accident. E curioasă şi modalitatea prin care a ajuns Frăţilă să apeleze la serviciile firmei Sibmetal, care se mândreşte cu doar doi angajaţi şi are ca obiect de activitate dezmembrarea de maşini şi a obiectelor de uz casnic în vederea recuperării de materiale, dar această enigmă trebuie rezolvată de organele judiciare prea ocupate, se pare, cu anchetarea manechinelor care au prejudiciat statul prin votul lor în costum de baie.