Constănțeni amendați pentru depozitarea incorectă a deșeurilor

Un oraș curat înseamnă implicare și responsabilitate, atât din partea autorităților cât și a cetățenilor.

Din păcate, mulți dintre noi nu respectă prevederile legale și acționează împotriva localității în care trăiesc: aruncă gunoiul pe stradă, nu au grijă de proprietăți sau strică imaginea orașului prin depozitarea la întâmplare a deșeurilor.

Nu uitați! Dacă locuiți în zona de case, depozitați deșeurile menajere în pubela neagră și pe cele reciclabile în pubela galbenă distribuită de Polaris M Holding.

Dacă locuiți în zona de blocuri, depozitați deșeurile menajere în locurile special amenajate, respectiv platformele supraetajate sau modulare și materialele reciclabile în containere de tip iglu, în containere galbene sau în platformele modulare inscripționate corespunzător.

Pentru că există în continuare multe persoane fizice sau juridice care ignoră cu bună știință normele legale în privința gestionării deșeurilor, săptămâna trecută, polițiștii locali din cadrul Direcției Generale Poliția Locală au aplicat 138 de sancțiuni persoanelor fizice și juridice în valoare totală de 122750 lei, după cum urmează:

-132 sancțiuni conform HCL nr. 77/2021, în valoare totală de 64 750 lei, aplicate persoanelor fizice și juridice pentru scoaterea gunoiului menajer, în ziua de  colectare a deșeurilor dar în alte tipuri de recipiente (saci, cutii, bidoane etc);

-2 sancțiuni aplicate în conformitate cu prevederile OUG 195/2005, art. 96, în valoare de 28 000 lei, aplicate persoanelor fizice și juridice, proprietare ale imobilelor nesalubrizate;

-4 sancțiuni conform OUG nr. 92/2021 privind regimul deșeurilor, în valoare totală de 30 000 lei.

Rugăm constănțenii să ne semnaleze orice faptă antisocială la numerele de telefon 0241.484.205 și 0341/922 sau la adresa de mail politia.locala@primaria-constanta.ro.

Lasă un comentariu

Adresa ta de e-mail nu va fi publicată.

Alte Știri
Încarcă mai mult