Constanța, locul unde nu s-a întâmplat nimic

Constanța, sub noua guvernare PNL-USR, pare că a devenit un județ lipsit complet de importanță, pentru că niciun proiect mare pe care îl propunem spre finanțare nu este aprobat.

În ședința Consiliului Local Municipal Constanța de joi, 04 iunie 2021, primarul Vergil Chițac a inițiat un proiect de hotărâre prin care să se preia de către administrația locală câteva parcele de teren, aflate în administrarea M.A.I., pe care să se construiască hale, garaje, zona de depozitare mașini abandonate, stație de asfalt, sere, etc.

Subliniem faptul că raportul de specialitate a fost întocmit de către Horia Constantinescu, director al Direcției Gestionare Servicii Publice, deși nu el este în măsură să întocmească astfel de documente.

Proiectul nu a trecut.

Partea cea mai interesantă este că terenul pe care a pus ochii Constantinescu, aflat în zona Sere, este cel pe care ar urma să se construiască celebrul Spital Regional, promis atât de PSD cât și de PNL.

Administrația trecută purtase o serie de discuții cu jandarmeria și se stabilise că acela este locul pe care se va construi unitatea medicală ce va deservi toată Dobrogea.

Dacă cei de la PSD au promis acest spital și nu au fost capabili să îl facă, cei de la PNL au preluat ideea și ne-au asigurat că îl vor realiza ei, deoarece este de importanță vitală pentru constănțeni, turiști și nu numai.

Iată că primarul și echipa sa au găsit o altă întrebuințare terenului respectiv, fără ca măcar să spună că, în cazul în care se va face Spitalul Regional, au în vedere o altă zonă pentru acesta.

Cu alte cuvinte, Constanța nu va beneficia de niciun spital în următorii ani, în schimb vom avea hale, stație de asfalt și sere.

Un alt ”proiect de suflet” al liberalilor constănțeni a fost tăiat de la finanțare: Alternativa Techirghiol (Litoral Express), pentru care Consiliul Județean Constanța a semnat deja Certificatul de Urbanism, a fost scos de la finanțare prin PNRR.

Ministrul Transporturilor, Cătălin Drulă, a considerat că nu este necesar acest drum în județul nostru.

O veste bună pentru toți cei care așteaptă realizarea drumului expres spre sudul litoralului. Consiliul Județean Constanța a emis certificatul de urbanism, ceea ce înseamnă încă un pas mare în realizarea acestui drum extrem de important.

Voi urmări acest proiect îndeaproape și vă voi ține la curent cu evoluția acestuia, pentru că este un angajament asumat al PNL față de dumneavoastră. Consider că investițiile în infrastructura rutieră vor aduce beneficii și avantaje suplimentare. Nu doar că ne putem deplasa în siguranță și mai rapid dar vor fi și beneficii de ordin economic și de protejare a mediului. Mai puțin timp în trafic înseamnă mai mult timp pentru familie și cei dragi sau mai multe ore pe plajă pentru cei care ne vizitează în sezonul estival.”, spunea deputatul PNL, Marian Crușoveanu, pe 11 mai 2021.

Ei, bine, acest demers important nu este pe lista de priorități a Guvernului, deși pentru Constanța însemna foarte mult.

De ce suntem dați la o parte? De ce actuala administrație constănțeană nu reușește să obțină finanțări pentru dezvoltare? Ne spune și nouă cineva de ce am fost aruncați la coada clasamentului?

Nu putem lua în calcul răfuielile politice, pentru că și la nivel local, și la nivel național avem aceeși alianță, PNL-USR. Sunt ei între ei. Salvatorii patriei.

Au trecut opt luni în care nu doar că niciunul din proiectele promise în campanie nu începe să prindă contur, ci s-au blocat și cele începute de PSD.

În Constanța există riscul real să se piardă finanțările europene, pentru că s-au depășit termenele.

La PNL Constanța e tăcere de multă vreme, USR-ul e în război de unul singur, iar constănțenii privesc neputincioși de pe margine cum orașul lor se duce la vale cu o viteză amețitoare.

Lasă un comentariu

Adresa ta de e-mail nu va fi publicată.

Alte Știri
Încarcă mai mult