AcasăActualitateConstanța e ”on”. Ionuț Rusu a apăsat butonul magic

Constanța e ”on”. Ionuț Rusu a apăsat butonul magic

La un an și șapte luni de la preluarea mandatului de viceprimar, coechipier al lui Vergil Chițac, viceprimarul Ionuț Rusu ne anunță că a pornit motorul orașului. A făcut și o siglă cu buton, ca să înțeleagă tot omul că gata, începe treaba. Mai durează un an, să se și încălzească motorul, dar măcar a băgat cheia în contact.

A apăsat și accelerația domnul Rusu, care ne spune că municipalitatea va prelua Palatul Copiilor și îl asigură pe ministrul Sorin Cîmpeanu că ”suntem pregătiți să facem investițiile necesare pentru refacerea tuturor bazelor sportive. Palatul Copiilor și zonele adiacente se vor transforma în cel mai mare centru sportiv din țară.”

Aș vrea să îl previn pe domnul Cîmpeanu cu privire la asigurările pe care le dă PNL-ul la Constanța. Nu de alta, dar am pățit-o și noi.

De exemplu, în campania electorală, Vergil Chițac, colegul de partid și de echipă al lui Ionuț Rusu, ne-a asigurat că vom avea transport public gratuit în oraș. Ne-a mai promis și că vom avea un parc industrial uriaș care va genera locuri de muncă și va ridica economia Constanței până la cer. Ne-a mai spus și că tinerii nu vor mai fi nevoiți să plece spre alte zone, pentru că va fi bogăție mare la noi. Ne-a mai promis și parcări ieftine, multe și supraetajate. A zis că face proiecte pe fonduri europene, că aduce bani în Constanța, că repară, modernizează, că are viziune și potențial.

N-a făcut nimic, dar nimic din toate astea. În schimb ne-a îngropat în șantiere care nu se mai termină, continuă prost proiectele fostei administrații, stă încuiat în birou și nu dorește să discute cu constănțenii. Comunică doar pe la DIGI 24, unde face strategii de război aproape în fiecare seară. Nici aici nu zice chestii interesante, doar banalități pe care le poate spune orice om care se uită la știri.

În urmă cu opt luni, la Spitalul Municipal a avut loc un incendiu. Au murit oameni atunci, oameni de care administrația locală a uitat cu desăvârșire. De opt luni Chițac, Rusu și echipa câștigătoare se chinuie să facă o instalație electrică, să dea un var și să redeschidă spitalul. N-au reușit.

Așadar, cum credeți că vor reabilita ei Palatul Copiilor, când nu sunt în stare să renoveze zece camere dintr-o unitate sanitară?!

Dacă îl întrebăm pe Vergil Chițac pe ce stradă se află Palatul Copiilor ne va spune că se interesează și ne anunță.

Dar Constanța e ”on”. Ionuț Rusu cu mânuța lui a apăsat butonul de pornire. Și-a pornit cu dreptul, pentru că aproape 160.000 euro zboară pe geamul primăriei pentru evenimentul ”Zilele Constanței.” Cântec, joc și voie bună.

Dansăm puțin în Piața Ovidiu și uităm de strada Ștefan cel Mare, de bulevardul Lăpușneanu, de haosul din trafic, de prețul la parcare, de noroaie, gropi, sărăcie, minciună și incompetență.

Încolonarea și la petrecere toată lumea! După, trecem iar pe ”off”, că atât s-a putut!