Constanța ar putea deveni Capitala Tineretului din România în perioada 2020-2021

#ComeToSEAus este apelul la colaborare pe care tinerii din orașul nostru îl lansează către comunitatea constănțeană. Este un îndemn pentru a dovedi capacitatea tinerilor de a realiza lucruri mărețe ce contribuie la dezvoltarea orașului.

În cadrul concursului ”Capitala Tineretului din România”, orașele Constanța și Craiova au fost desemnate finaliste, urmând ca pe 26 octombrie 2019, la Iași, să se decidă câștigătorul.

Astfel, în perioada 2 mai 2020 – 1 mai 2021 orașul desemnat va purta denumirea de ”Capitală a Tineretului din România ” și va fi sprijinit financiar în pregătirea și implementarea proiectelor din dosarul de candidatură.

Pentru prima dată, tinerii constănțeni s-au mobilizat și au reușit să impresioneze juriul, însă finala se anunță a fi una dificilă.

Din acest proiect fac parte Liga Studenților din cadrul Universității Ovidius, Asociația Studenților Academiei Navale ”Mircea cel Bătrân”, AIESEC Constanța, Consiliul Județean al Elevilor Constanța, Universitatea Maritimă Constanța, asociații ale tinerilor liceeni constănțeni, dar și sute de voluntari care s-au alăturat inițiativei.

”Am descoperit niște tineri determinați să schimbe percepția despre orașul nostru. Acest proiect înseamnă pentru mine redescoperirea tinerilor care vor să se implice în viața orașului. Cel mai mare câștig este această echipă fantastică, pe care eu o consider deja câștigătoare. La următoarea ședință de Consiliu Local îi voi invita pe toți conducătorii partidelor politice din Constanța să semneze un memorandum prin care, indiferent de rezultatul votului de anul viitor, Constanța să susțină acest proiect minunat și care, indiferent de rezultatul alegerilor, să fie implementat. În acest moment, tinerii au nevoie de susținerea întregii comunități. Avem nevoie și de mediul privat alături de noi. Eu le adresez următorul îndemn: să investească în copiii noștri!”, a declarat Decebal Făgădău, primarul municipiului Constanța.

Lasă un comentariu

Adresa ta de e-mail nu va fi publicată.

Alte Știri
Încarcă mai mult