Constanța: 82 de infectări într-o singură zi. S-au descoperit trei focare

Joi, 24 septembrie 2020, pe teritoriul județului Constanța s-a înregistrat cel mai mare număr de infecții cu coronavirus, 82 de cazuri, într-o singură zi.

La nivel național numărul persoanelor testate pozitiv cu Covid-19, în ultimele 24 de ore, este 1639.

Prefectura Constanța:

Referitor la numărul ridicat de cazuri înregistrate în ultimele 24 de ore în județul Constanța, 23 de cazuri noi sunt înregistrate în trei focare care evoluează, la doi agenți economici și la un centru de servicii comunitare. Dintre cele trei focare, cel mai numeros s-a înregistrat la o firmă din Turcia, care își desfășoară activitatea în Portul Constanța. 17 angajați, cetățeni turci, au fost confirmați cu virusul SARS-CoV-2. În acest moment, cei 17 cetățeni străini, asimptomatici, sunt izolați într-o clădire din Portul Constanța Sud-Agigea, unde vor rămâne pentru următoarele 14 zile și vor fi monitorizați de cadre medicale.

8 cazuri provin din două focare familiale. Restul de cazuri sunt izolate sau cu transmitere în familie, dar fără focar constituit.

Cazurile provin de pe tot teritoriul județului și, în proporție mare, este vorba despre pacienți asimptomatici.

În cazul focarelor mari, cele trei amintite mai sus, s-a dispus nebulizarea și dezinfecția. Achetele epidemiologice ale DSP Constanța sunt în derulare, pentru identificarea contacților și emiterea deciziilor care se impun.”

Lasă un comentariu

Adresa ta de e-mail nu va fi publicată.

Alte Știri
Încarcă mai mult