Consiliul Județean Constanța a plătit pentru ”un episod minor de iarnă” 180.000 lei. Marea deszăpezire încă nu s-a terminat

După câteva ore de ninsoare, județul Constanța a fost paralizat.

Circulația pe multe drumuri a fost blocată, iar viscolul a făcut extrem de dificilă intervenția utilajelor de deszăpezire.

Sute de mașini au rămas blocate în zăpadă.

Și la această oră, în județ sunt drumuri impracticabile, chiar dacă nu mai ninge de aproape 20 de ore.

Cu toate acestea, președintele Consiliului Județean Constanța, Marius Horia Țuțuianu, a anunțat că întreaga acțiune din ultimele ore a costat 180.000 de lei, fiind vorba de ”un episod minor de iarnă”.

Mai mult, Marius Horia Țuțuianu spune că are de gând să achiziționeze utilaje noi la Regia Autonomă Județeană de Drumuri Constanța, pentru a acționa mai eficient în astfel de situații.

Poate nu la fel de eficiente ar fi parazăpezile, însă acestea ar putea diminua cantitatea de zăpadă viscolită pe șosele.

Ar putea diminua și consumul de carburanți, materiale, forță de muncă sau nervi.

”Dacă ai montezi. Cel puțin teoretic, ar trebui să ajute. Intră la capitolul prevenție. Dacă ai vânt de 90 km/h nu te mai ajută”, a spus Lucian Lungoci, directorul Regiei Autonome Județene de Drumuri Constanța.

Cum nu avem parazăpezi, nu se vor monta.

Probabil e mai avantajos să dăm zăpada de pe carosabil , vântul să o pună la loc, noi să mai degajăm o dată, și încă o dată…ca la Cooperativa Munca în Zadar.

Lasă un comentariu

Adresa ta de e-mail nu va fi publicată.

Alte Știri
Încarcă mai mult