Conferință regională „Up to Start” la Medgidia. Finanțare de până la 37.000 euro pentru un proiect de afacere

În data de 29 martie, ora 11:00, la Casa de Cultură I.N.Roman, municipiul Medgidia va fi gazda conferinței regionale de informare aferentă proiectului „Up to Start”, adresată persoanelor din județul Constanța interesate să dezvolte o afacere.

Evenimentul este un bun prilej pentru cei interesați să se înscrie la selecția în urma căreia vor putea beneficia de cursuri gratuite de management și dezvoltarea competențelor antreprenoriale, ulterior având ocazia de a primi finanțare de până la 37.000 euro pentru proiectul de afacere.

Proiectul „Up to Start” este cofinanțat din Programul Operațional Capital Uman – Axa Prioritară 3, Operațiunea 3.7 și este inițiat de Agenția Adventistă pentru Dezvoltare, Refacere și Ajutor – ADRA România, în calitate de Beneficiar, împreună cu partenerii Fundația Zamolxes, Asociația Dominou și Asociația Centrul Metropolitan de Resurse Umane CRUM.

Obiectivul general al proiectului constă în creșterea ocupării prin sprijinirea antreprenoriatului și îmbunătățirea competențelor antreprenoriale la nivel regional, ca factor pentru încurajarea dezvoltării de noi afaceri în Regiunea de Sud-Est, mai exact în județele Constanța, Tulcea, Galați, Vrancea, Buzău si Brăila. Grupul țintă va fi format din 300 de persoane fizice care doresc să înființeze o afacere non-agricolă în zona urbană. Prin acest proiect vor fi înființate un număr de 37 de noi întreprinderi cu profil non-agricol în zona urbană a Regiunii Sud-Est, atât în domenii creative, cat și în cele clasice. În fiecare județ al regiunii vor fi înființate minim 2 întreprinderi, rezultând astfel o creștere a ocupării cu minimum 74 de noi locuri de muncă.

Se pot înscrie în acest proiect persoanele cu vârsta de peste 18 ani care doresc să inițieze o afacere independentă non agricolă în zona urbană a regiunii de Sud Est, cu domiciliul/reședința în regiunea de Sud Est, în mediul urban sau rural, studenți, masteranzi, doctoranzi, șomeri, angajați sau întreprinzători. Proiectul nu se adresează categoriei NEETs (tineri cu vârsta între 16 și 24 ani care nu învață și nu lucrează). Persoanele interesate pot consulta integral criteriile de eligibilitate pe site-ul uptostart.ro.

Lasă un comentariu

Adresa ta de e-mail nu va fi publicată.

Alte Știri
Încarcă mai mult