AcasăSpecialCondamnări pe bandă rulantă în dosarul "Tarabele" din Eforie

Condamnări pe bandă rulantă în dosarul "Tarabele" din Eforie

Dosarul penal în urma căruia un funcţionar din cadrul primăriei Eforie şi alte cinci persoane au fost trimise în judecată s-a finalizat într-o primă instanţă cu condamnări la închisoare cu executare pentru toţi cei implicaţi.

Astfel MARIUS PAVALACHI, şeful Serviciului de Control al primăriei Eforie a primit 2,6 ani pentru infracţiunea de luare de mită şi interzicerea unor drepturi pentru încă un an după ispăşirea pedepsei, DAN BOGDAN, administratorul firmei care gestiona tarabele amplasate pe domeniul public, s-a ales cu 2 ani pentru complicitate la luare de mită, iar Cornel Vaşadi, Victor Ceoromela, Ionuţ Iulian Smoc şi Constantin Custură au fost condamnaţi la 1,4 ani fiecare pentru trafic de influenţă. 

Reamintim ca aceştia sunt acuzaţi că cereau bani, în lei şi în valută, pentru a facilita acordarea de autorizaţii de funcţionare şi spaţii comerciale de închiriat, pe perioada sezonului estival. La data de 26 iunie 2012, ofiţerii din cadrul departamentului Anticorupţie s-au sesizat cu privire la faptul că pe raza localităţii Eforie doi cetăţeni pretind şi primesc sume de bani de la diverse persoane care intenţionează să închirieze spaţii comerciale tip tarabă.

Cei doi, beneficiind de sprijinul şi acţionând sub coordonarea lui Marius Pavalachi, inspector în cadrul Primăriei Eforie, facilitau încheierea ilegală de contracte pentru spaţiile aparţinând domeniului public, primind în schimb sume cuprinse între 2.000 şi 3.000 de euro pentru fiecare spaţiu închiriat. În urma cercetărilor s-a  stabilit că cei doi bărbaţi, împreună cu alţi doi cetăţeni racolau persoane interesate să închirieze spaţii comerciale şi le pretindeau bani, afirmând că le pot ajuta folosindu-se de influenţa pe care o au asupra lui Marius Pavalachi.

Pe data de 2 iulie, ofiţerii DGA i-au prins pe cei şase în flagrant în timp ce primeau 3.800 de euro şi 18.000 de lei, întocmindu-le dosare de cercetare penală.