AcasăActualitateComunicat Poliţia Constanţa – Activitatea poliţiştilor în ultimele 24 de ore

Comunicat Poliţia Constanţa – Activitatea poliţiştilor în ultimele 24 de ore

La data de 06 decembrie a.c., ora 18.50 poliţiştii din Cogealac, au fost sesizaţi prin S.N.U.A.U. 112 despre faptul că în localitatea Tariverde, un autoturism a fost distrus. Deplasându-se la fata locului, aceştia au constatat că unui  autoturism, ce era parcat în curtea unei locuinţe, i-au fost produse mai multe avarii cu corpuri dure.

În urma demarării cercetărilor, poliţiştii au reuşit identificarea suspecţilor, ca fiind doi bărbaţi din aceiaşi localitate ce se aflau sub  influenţa băuturilor alcoolice.

Celor în cauza li s-a întocmit dosar penal pentru infracţiunea de distrugere, fiind cercetaţi în stare de libertate.

La data de 06 decembrie a.c., poliţiştii din Limanu, au depistat pe raza localităţii 2 Mai, pe E. Cătălin, de 34 de ani, din Independenţa, pe numele căruia, Judecătoria Mangalia a emis, la data de 5 decembrie a.c., mandat de executare a pedepsei cu închisoare, pentru săvârşirea infracţiunii de conducere a unui autovehicul pe drumurile publice fără a poseda permis de conducere.

Acesta a fost depus în Centrul de Reţinere şi Arest Preventiv, din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Constanţa.

La data de 6 decembrie a.c., poliţiştii Secţiei 6 Rurală Cernavodă, au executat o acţiune pe linie de mandate şi urmăriţi, ocazie cu care a fost identificat C. Florin, de 28 de ani, din localitatea Mircea Vodă, pe numele căruia, Judecătoria Medgidia a emis mandat de executare a pedepsei cu închisoare, pentru săvârşirea infracţiunii de conducere a unui autovehicul pe drumurile publice fără a poseda permis de conducere.

Cel în cauză a fost depus în Centrul de Reţinere şi Arest Preventiv din cadrul I.P.J. Constanţa. 

 La data de 06 decembrie a.c., ora 11.30, poliţişti din Amzacea împreună cu poliţişti Comana au depistat în trafic, pe DN 38 în localitatea Comana, doi bărbaţi, de 29, respectiv 31 de ani, împreună cu un tânăr de 16 ani, în timp ce transportau cu o autoutilitară, fără numere de înmatriculare, componente metalice.

Din verificările efectuate de poliţişti, s-a constatat că acestea aparţin sistemului de irigaţii, de la o staţie de pompare de pe raza comunei Comana.

Autoutilitara era condusă de bărbatul de 29 de ani, care nu posedă permis de conducere. Faţă de acesta, s-a dispus măsura reţinerii pe bază de ordonanţă pentru o perioadă de 24 ore, urmând ca la data de 07 decembrie a.c., să fie prezentat instanţei, cu propunere de arestare preventivă.

La data de 06 decembrie a.c., poliţiştii Biroului de Investigaţii Criminale, din cadrul Poliţiei Municipiu, au prezentat pe C. Daniel, de 28 de ani, din Constanţa, instanţei, magistraţii dispunând măsura arestării preventive pentru o perioadă de 29 zile, pentru săvârşirea infracţiunii de furt.

Acesta, la data de 5 decembrie a.c., a sustras un telefon mobil din poşeta unei tinere de 22 de ani. Prejudiciul de  aproximativ 900 lei a fost recuperat şi predat părţii vătămate.

 ACTIVITATEA RUTIERĂ

 În ultimele 24 de ore poliţiştii rutieri au desfăşurat activităţi de prevenire, cercetare şi soluţionare a evenimentelor sesizate, fiind aplicate de către aceştia 165 sancţiuni contravenţionale, în valoare de 33.000 lei. 

 În ceea ce priveşte faptele antisociale, la nivelul Serviciului Rutier Constanţa au fost constatate două infracţiuni la regimul circulaţiei.

 La data de 06 decembrie a.c., ora 13.00, în judeţul Constanţa, a fost depistat C.Cristian, de 29 de ani, din Constanţa, conducând un autoturism pe DN2A, având dreptul de a conduce autovehicule pe drumurile publice suspendat. Celui în cauză i s-a întocmit dosar de cercetare penală.

 La data de 06 decembrie a.c., ora 16.o0, în judeţul Constanţa, a fost depistat N. Paul, de 46 de ani, din localitatea Crucea, conducând pe DN2A un tractor neînmatriculat şi fără a deţine permis de conducere pentru nicio categorie de autovehicule. Celui în cauză i s-a întocmit dosar de cercetare penală.

 Pentru a preîntâmpina producerea unor evenimente rutiere nedorite, solicităm conducătorilor de autovehicule

  să reducă viteza de deplasare, în condiţiile unui carosabil acoperit cu zăpadă sau polei, să circule cu o viteză de 30km/h în localităţi şi 50km/h în afara acestora;

  • să-şi asigure o bună vizibilitate curăţând parbrizul, luneta şi geamurile laterale;
  • să asigure buna funcţionare a ştergătoarelor de parbriz şi a sistemului de climatizare şi dezaburire; 
  • să păstreze în mers o distanţă suficient de mare faţă de autoturismul din faţă, pentru a putea opri în condiţii de siguranţă;
  • să echipeze autovehiculul cu pneuri corespunzătoare sezonului rece;
  • să nu frâneze sau să vireze brusc şi să folosească cu precădere frâna de motor;
  • să respecte semnalele şi indicaţiile agenţilor de circulaţie.