AcasăActualitateComunicat Electrocentrale Constanţa: „RADET nu a întreprins niciun demers pentru achitarea datoriilor"

Comunicat Electrocentrale Constanţa: „RADET nu a întreprins niciun demers pentru achitarea datoriilor"

Electrocentrale Constanţa SA a informat reprezentantul Guvernului în teritoriu cu privire la situaţia datoriilor RADET către societatea noastră, prin adresa nr. 4239/22.07.2016.

Urmare a sesizării noastre, prefectul judeţului Constanţa, Adrian Viorel Nicolaescu, a convocat o şedinţă de lucru care a avut ca scop identificarea soluţiilor care trebuie dispuse în vederea deblocării conflictului instituţional dintre RADET şi Electrocentrale Constanţa SA, astfel încât constănţenii să nu rămână fără apă caldă.

Totodată, primarul municipiului Constanţa, Decebal Făgădău, a răspuns afirmativ invitaţiei lansată de către reprezentanţii Consiliului de Administraţie al Electrocentrale Constanţa SA de a participa la următoareaşedinţă CA, întâlnire care se va desfășura în prima jumătate a lunii august.

Din partea Societății Electrocentrale Constanţa SA, la întâlnirea de la Prefectură au participat cinci reprezentanți, care au expus tuturor celor prezenți situaţia datoriilor, datorii recunoscute parţial de către conducerea RADET Constanţa prin intermediul mai multor documente oficiale, pe care oricând le putem pune la dispoziția tuturor celor interesaţi, acestea fiind documente de interes public. 

În speță, datoriile RADET către Electrocentrale Constanţa SA însumează 193.327.568,62 lei.

Până la data informării prefectului cu privire la situaţia datoriilor RADET Constanţa către Electrocentrale Constanţa SA, reprezentanții RADET au adoptat o atitudine pasivă, nefiind întreprinse niciun fel de demersuri reale pentru găsirea de soluții la problemele semnalate de Electrocentrale Constanţa SA şi care au stat la baza emiterii notificării de preaviz.

Din partea Electrocentrale Constanţa SA există întreaga disponibilitate pentru adoptarea oricărei soluții în conformitate cu dispozițiile legale, care să protejeze interesele imediate ale populației.

Societatea noastră a căutat şi caută soluții în vederea deblocării problemelor financiare, la rândul nostru având discuţii cu furnizorii.

Precizăm că la finalul întâlnirii care a avut loc în cadrul Instituției Prefectului, niciunul dintre reprezentanții Electrocentrale Constanţa SA nu a avut mandat din partea CA pentru a face declaraţii, drept pentru care mulţumim public pentru înțelegere.