AcasăActualitateComunicat de presă - PNL Constanţa susţine regionalizarea României

Comunicat de presă – PNL Constanţa susţine regionalizarea României

Filiala Constanța a Partidului Național Liberal este de părere că înființarea regiunilor va avea un impact pozitiv asupra dezvoltării României.

USL își dorește o descentralizare reală, astfel încât apariția regiunilor să apropie serviciile publice de cetățean, de nevoile sale și indirect, pe calea integrării reale, în ceea ce înseamnă peisajul și circuitul economic, administrativ, cultural european. Regionalizarea nu va fi făcută pe criterii etnice, ci pe criterii de dezvoltare, economice, obiectivul principal al organizării administrative, respectiv a înfiinţării regiunilor administrative fiind micşorarea decalajelor de dezvoltare.

Facem precizarea că județele nu vor fi desființate, nu se va suplimenta numărul de funcţionari din administraţie și nu vor crește nici cheltuielile publice. USL propune ca regiunea să devină autoritate de management și să aibă o relație directă cu Bruxelles-ul, astfel încât fondurile europene să fie accesate rapid, prin reducerea procedurilor birocratice.

Regiunile trebuie înființate până la sfârșitul acestui an pentru ca în exercițiul financiar următor al Uniunii Europene, 2014-2020, acestea să poată să fie incluse în programele operaționale. În acest context, USL va avea consultări cu toate partidele politice pe această temă, inclusiv cu UDMR, cu reprezentanţi ai societăţii civile şi cu specialişti.