AcasăActualitateComunicat – Claudiu Palaz a depus plângere împotriva PNL Constanţa. Liberalii au...

Comunicat – Claudiu Palaz a depus plângere împotriva PNL Constanţa. Liberalii au încălcat legea

„Președintele PMP Constanța, Claudiu-Iorga Palaz, a depus în cursul zilei de astăzi, 24.11.2016, o sesizare către Prefectul județului Constanța, semnalând încălcarea prevederilor art. 24 – alin. (1) din HG 1157/2001 de către Partidul Național Liberal, organizația Constanța. 

În cadrul evenimentului de lansare a candidaților pentru alegerile parlamentare, care a avut loc ieri, 23.11.2016, la Casa de Cultură a Sindicatelor, intonarea Imnului Național al României, ”Deșteaptă-te Române!”, s-a făcut eliminând strofa care conține numele de TRAIAN.

Potrivit art. 24 – alin. (1) din HG 1157/2001 constituie ”contravenții următoarele fapte, dacă nu sunt săvârșite în astfel de condiții încât, potrivit legii penale, să fie considerate infracțiuni:  

 i) intonarea imnului național cu alt text și cu altă partitură decât cele stabilite de lege”. 

Aceste fapte au fost semnalate de către mass-media, care a tras un semnal de alarmă asupra acestor evenimente, ce pot crea un precedent.

Tocmai de aceea este necesar să se ia măsuri și să se sancționeze cei vinovați, în speță Organizația PNL Constanța. 

Legea este aceeași pentru toți!

Cumva Traian Băsescu provoacă teamă la adresa PNL? Acesta a fost motivul pentru care s-a eliminat strofa care conținea numele de TRAIAN din intonarea imnului?  

Imnul Național este simbolul unei țări și nu trebuie întinat.   

PNL Constanța ar trebui să ia exemplu de la Traian Băsescu, care a avut întotdeauna o atitudine apreciativă cu privire la semnificația tricolorului:

”Primul lucru pe care îl face marinarul la răsăritul soarelui e să ridice drapelul României la catarg. Nu există altă meserie care să îți aducă aminte în fiecare dimineață de tricolor”.

Tot în cadrul evenimentului de ieri, PNL Constanța a umilit public marinarii, spunând despre aceștia că ”s-au dovedit a fi pirați”. Nu știm care a fost motivul acestei expresii, însă umilință a fost pe măsura comparației nepotrivite.”