AcasăActualitateCocaină de 100.000 de euro tranzitată prin Poşta Română

Cocaină de 100.000 de euro tranzitată prin Poşta Română

Procurorii Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism –  Structura Centrală, impreuna cu ofiteri de politie judiciara din cadrul IGPR – DCCO,  au destructurat doua grupuri infracţional organizate  transfrontalier,  specializate in traficul internaţional de droguri de mare risc – cocaina.

Membrii grupărilor au organizat procurarea mai multor cantităţi de cocaina din America de Sud – Costa Rica si Paraguay, tranzitarea teritoriului României şi transportul drogurilor de mare risc către state din Europa de Vest – Cehia, Spania, Germania, Olanda.

Doi dintre membrii gruparii, domiciliati in  municipiul Tg. Jiu, au   fost depistaţi în flagrant delict, in timp ce ridicau de la sediul unui oficiu postal, un colet expediat din Paraguay, in care a fost descoperita cantitatea de peste 300 grame de cocaina, puritate 90%, drogurile de mare risc fiind disimulate intr- o unitate subwoofer, aflata in colet.

Alti trei inculpati, din aceeasi localitate, au fost depistati in timp ce comercializau cantitatea de 600 grame de cocaina, drogurile fiind expediate din Costa Rica. 

Valoarea totală a drogurilor  este de  100.000 de Euro.

La propunerea procurorilor D.I.I.C.O.T., instanţa de judecată  a dispus arestarea preventivă a  celor 5 inculpati pentru o perioada de 29 de zile.