AcasăActualitateClaudiu Palaz: ”Azi, vedem cel mai mare monstru politic și anume PSDNL...

Claudiu Palaz: ”Azi, vedem cel mai mare monstru politic și anume PSDNL (Partidul Social Democrat Național Liberal)

Domnule Palaz, cum a fost pentru dvs mandatul 2020-2024?

Claudiu Palaz: Dacă ar fi să rezum într-un singur cuvânt, ar fi cel pe care l-am folosit deseori în perioada asta și care, culmea, s-a dovedit a avea sens nu numai metaforic: “varză”. A fost un mandat lipsit de substanță, de implicare și de realizări. Cred că nicicând în ultimii mulți ani nu au mai fost atât de multe insuccese ale Consiliului Județean, atât de multe ratări de fonduri și atât de multe pierderi de oportunități.

La capitolul realizări, chiar nu știu să specific ceva notabil. A fost mandatul în care s-a pus cruce la foarte multe proiecte numai pentru că au fost începute de vechea administrație, mai exact de mine. Avem pasarela din Mamaia, Teatrul de Vară Mamaia, Bisericuțele din Cretă de la Murfatlar, Policlinica 2, Medicina Legală… și mai sunt. Să mai spun și despre Delfinariu? Unde s-a reușit performanța de a se rata finanțarea nerambursabilă pentru că ani de zile nu au fost în stare să monitorizeze o lucrare?!

A fost mandatul în care PNL-istii și-au reglat conturile între ei, între taberele din partidul lor, ba pârându-se pe la DNA, ba pârându-se prin Consiliu. Numai circ a fost în fiecare ședință de CJ. Și ca să fie tabloul complet, PNL a blocat și proiectele inițiate de mine doar ca să nu se spună că “Palaz le-a inițiat”. Ce nu au înțeles de fapt PNL-istii este faptul că aceste proiecte erau ale constănțenilor, nu ale lui Palaz.

Sunteți candidatul Alianței Dreapta Unită (ADU) pentru funcția de președinte al Consiliului Județean. Ce anume v-a determinat să acceptați o astfel de nominalizare?

Claudiu Palaz: Experiența. Atât experiența din mandatul anterior, unde rezultatele au fost vizibile chiar și pentru cei mai cârcotași, cât și experiența din acest mandat, puțin cam neplăcută pentru cei care și-au pus speranțele în salvatorii liberali, dar destul de puternică pentru dezvoltarea ambiției de a recupera tot timpul pierdut din cauza orgoliilor politicianiste a celor deja trecuți, ca să spunem lucrurilor pe nume. Mandatul 2020-2024 a fost unul în care am făcut o opoziție sănătoasă și constructivă. Chiar dacă PMP a avut un număr mic de voturi în algoritmul politic, de fiecare dată am taxat orice tentativă de ocolire a legislației sau de supunere la vot a unor inepții administrative. Adică, în 99% din ședințele de CJ, fapt recunoscut public chiar de către președintele CJC, fost PNL, Mihai Lupu, eu am fost singura voce a opoziției constănțene.

Administrația nu este pentru toată lumea. Una este să fii politician, alta este să fii om de administrație. Eu am trecut prin toate etapele administrației și prin prisma funcțiilor pe care le-am avut atât în Prefectura, cât și în Consiliul Județean, știu ce înseamnă inclusiv administrația locală. Dacă nu ai o viziune de ansamblu, o macro-viziune, nu poți face administrație performantă ca președinte al CJ.

Și cum i-ați convins dvs pe aliați să vă nominalizeze la funcția de președinte al Consiliului Județean? 

Claudiu Palaz: Același răspuns: experiența. Nimic nu este mai important într-o astfel de funcție. Nu poți să vii în biroul de președinte al unui Consiliu Județean fară să știi cu ce se mănâncă administrația județeană, diferită de cea locală sau de cea centrală.

Ca vicepreședinte al CJ am performat. La finalul mandatului am avut, Slavă Domnului, realizări cât să umplu un raport stufos de activitate, raport care este public și se poate consulta pe pagina mea de Facebook.

Am demonstrat că știu și că pot. Asta este ceea ce am eu de oferit: experiență în administrație. De fapt sunt cam singurul care poate spune acest lucru.

Ce părere aveți despre contracandidații dvs? Cum vedeți cursa din acest an?

Claudiu Palaz: Nu încerc să privesc aceste alegeri prin ochii contracandidaților, ci prin ochii alegătorilor. În 2020, PSD le-a oferit continuitate, PNL le-a oferit “salvarea de răul PSD”. Oamenii au pus ștampila pe PNL, deși nici măcar vechii liberali nu au înțeles de ce. Candidații nu aveau absolut nicio legătură cu administrația. Nici cea locala, nici cea județeană.

Drept dovadă că i-a prins finalul mandatului “divorțați”. Mihai Lupu, trădat de liberali, într-o tabără, iar liberalii cu afacerile și cu treaba lor.

Partidele au obligația morală și civică de a le oferi alegătorilor candidați viabili. Nu un nume sonor pe un buletin de vot. A fost mult prea mult vot “contra” în țara asta, mereu se alege răul cel mai mic.

Eu zic că acum pot vota constănțenii în cunoștință de cauza și să pună ștampila “pro”, nu “contra”. Să pună ștampila pe experiența în administrația județeană. De data asta nu mai au scuză pentru a merge altfel.

Cred că toate premisele vor pleca de la centru însă, indiferent ce candidați sunt la nivel județean sau local. Nunta de aur dintre PSD și PNL va fi cu siguranță taxată de alegători, iar cel mai mare cost va fi plătit de liberali, care au trădat alegătorii mințind că nu vor cumetrie cu PSD.

Azi, vedem cel mai mare monstru politic și anume PSDNL (Partidul Social Democrat Național Liberal).

Aveți un program politic stufos. Dați-ne câteva exemple din ceea ce vă propuneți să realizați.

Claudiu Palaz: Consider că am un program politic sănătos, demn de secolul în care trăim. Nu vreau să jignesc constănțenii promițându-le servicii de bază: apă, canalizare, asfalt. Astea trebuie să fie deja normalitate, sunt parte din fișa postului. Sunt obligatorii să existe peste tot. Candidații trebuie să prezinte axe de dezvoltare pentru județul Constanța, concrete. Să explice cum se pot realiza. Altfel, sunt doar minciuni electorale scrise într-un birou din sediul de partid, în așa fel încât să păcălească iarăși alegătorul (așa cum a făcut PNL în 2020, când a mințit electoratul referitor la PSD).

Eu am împărțit programul politic pe capitole: infrastructură județeană (de ex vreau să realizez o alternativă de intrare în oraș dinspre Valul lui Traian), transparență în administrație (publicarea online a tuturor contractelor și facturilor publice), sănătate (îmi doresc un spital de recuperare medicală), cultură (reabilitarea Bisericuțelor de Cretă și a Cetății de la Adamclisi), turism (Realizarea unui Zoo-Safari de-a lungul văii ce leagă satul Petroșani de fostul sat Poienița), educație (finanțarea proiectelor de practică școlară și a celor care dezvoltă relația școală-mediu de afaceri și integrarea tinerilor pe piața muncii, o școală pentru cei cu deficiențe de văz/auz), economie (înființarea unui parc industrial). Acestea sunt doar câteva exemple, toate realizabile.

Ce mai pot oferi azi PNL și PSD când ei au fost împreună la guvernare 4 ani, participă împreună pe listele europarlamentare și au dovedit că sunt întruchiparea celei mai mari minciuni electorale din istorie, dovedind că cele două partide sunt de fapt unul singur?! Ca un balaur cu 2 capete.

Ce mai pot promite cei 2 monștri politici care au guvernat România împreună timp de 4 ani cu o majoritate absolută în Parlament și cu rezultate 0 în teritoriu, în Constanța, unde timp de 4 ani au dominat atât municipiul, cât și județul?

Absolut nimic!

Astea sunt doar câteva dintre motivele pentru care Alianța Dreapta Unită este soluția politică curată pentru România!

  • Comandat de Partidul Mișcarea Populară-Organizația Județeană Constanța, Alianța Dreapta Unită USR-PMP-FORȚA DREPTEI
  • Executat de CITYSERV S.R.L – portal:www.atacdeconstanta.com
  • CUI mandatar financiar coordonator: 21240022