Claudiu Iorga Palaz, candidat PMP la Primăria Constanța: „Suplimentarea lunilor de turism ar duce și la dezvoltarea altor activități conexe”

Candidatul Partidului Mișcarea Populară la Primăria Constanța, Claudiu Iorga Palaz, vorbește despre problemele cu care se confruntă municipiul și prezintă soluțiile pe care le are pentru rezolvarea acestora.

 

– Care credeti ca este cea mai mare problema din Municipiul Constanta?

 

Claudiu Iorga Palaz: Administrarea lui si nu neaparat administratia. Si aici ma refer la modul in care este gospodarit prin gestionarea lucrurilor normale: ordine, curatenie, spatii verzi, parte din iluminatul stradal etc.

 

– Care considerati ca este cea mai mare oportunitate nefructificata inca din Municipiul Constanta?

 

 

Turismul. Suplimentarea lunilor de turism este un obiectiv care ar duce si la dezvoltarea altor activitati conexe: alimentatie publica, consum de carburanti, cazare, comert, institutii de cultura.

 

 

– Ce parere aveti despre scolile din Municipiul Constanta?

 

 

În afara lipsurilor evidente din scolile pe care le avem in Municipiu, pornind de la deficiente in infrastructura, in dotari etc, consider ca o problema majora a scolilor o reprezinta violenta comisa de elevi, atat in interiorul unitatilor de invatamant, cat si in exterior. Sunt doua lucruri care trebuie tratate in mod diferit. Decizia actualului Guvern de infiintare a politiei electorale, care ar avea ca obiectiv stoparea violentei in scoli nu este neaparat o solutie. Violenta trebuie oprita, intampinata si abia dupa aceea sanctionata. Ori, infiintarea politiei in scoli este o masura electorala si nu va opri violenta. Introducerea pazei in scoli si crearea unor echipaje mixte de politisti locali si jandarmi, care sa aiba in perimetrul de patrulare scolile ca obiectiv de importanta sociala majora si crearea unor perimetre de interventie ale acestor echipaje astfel incat, la un apel prin statie al politistului local care asigura paza, interventia echipajelor jandarmeriei sa se realizeze intr-un termen foarte scurt, ceea ce va duce la stoparea fenomenului de violenta. Abia dupa aceea politia electorala a Guvernului liberal poate fi chemata sa intocmeasca hartoagele, care in cele mai multe cazuri sunt inutile.

 

 

– Ce proiecte aveti in vedere in domeniul sanitar?

 

 

În ultimul timp am avut numeroase intrevederi cu profesionisti din domeniul medical, in urma carora a rezultat o serie de proiecte pe care mi le-am asumat in programul electoral, precum: infiintarea unui spital de convalescenta, necesar pentru aputea acorda ingrijire medicala de baza pacientilor care au suferit interventii chirurgicale, astfel incat sa se decongestioneze unitatile sanitare pentru a putea si altor pacienti sa li se administreze tratamentele necesare sau sa li se faca interventiile de care au nevoie. Totodata, vom sustine implementarea unei strategii locale de sustinere a starii de sanatate a populatiei, precum crearea unor substatii de ambulante, infiintarea unei institutii de tip sanatorial in Mamaia, refacerea sistemului de medicina scolara, infiintarea unui nou camin de batrani etc.

 

 

– Cum apreciati relatia dintre cetateni si autoritati?

 

 

Deficitara. Este primul cuvant care imi vine in minte. Si am sa va spun de ce. Abordarea functionarilor publici in mod subiectiv a relatiei cu diversi cetateni duce la o indepartare a administratiei publice si, in general, a administratiei de catre acestia. In opinia mea, ca fost functionar public si dupa aceea ca inalt functionar public (prefect), am experienta necesara si ma pot pronunta asupra faptului ca functionarul public este necesar sa aiba un comportament decent si liniar fata detoti cetatenii cu care intra in contact, indiferent de faptul ca „astrele” ii influenteaza starea de spirit in ziua respectiva. Suntem obligati nu numai in calitate de functionari publici,ci si in calitate de oameni politici, ca in relatia cu cetateanul comportamentul nostru sa fie unul pozitiv si sa il lamurim pe cel pe care il avem in fata asupra problemei pe care ne-a indicat-o, sa o rezolvam sau daca nu este de competenta noastra, daca suntem profesionisti, sa-l indrumam catre institutia de a carei competenta este problema lui. Ca ne place sau nu, cand intram pe usa biroului, in relatia cu cetatenii trebuie sa uitam de problemele personale sau de faptul ca avem o stare „proasta” in ziua respectiva si sa ii acordam respect acestuia. De cate ori am fost sef de institutie, in calitate de secretar general, subprefect, prefect si vicepresedinte al Consiliului Judetean, am aplicat mereu acelasi principiu: „pe hot nu il lasi sa fure, pe lenes nu il lasi sa stea”. Si atunci administratia de vindeca singura.

 

– Comandat de Partidul Mișcarea Populară – Filiala Constanța
– Executat de SC Cityserv SRL – portal: www.atacdeconstanta.com
– CUI mandatar financiar coordonator: 21200020

Lasă un comentariu

Adresa ta de e-mail nu va fi publicată.

Alte Știri
Încarcă mai mult