AcasăActualitateCine șterge praful la CSM Constanța. Prietenii lui Talpeș, abonați la banii...

Cine șterge praful la CSM Constanța. Prietenii lui Talpeș, abonați la banii clubului

Despre Clubul Sportiv Municipal Constanța s-a scris în repetate rânduri. Asupra instituției au planat, încă de la înființare, o serie de suspiciuni legate de modul în care se cheltuie banii publici, pentru că finanțarea vine de la Primăria Constanța, adică din taxele și impozitele noastre.

Andrei Talpeș a ajuns directorul CSM printr-un concurs la care a participat doar el. Odată înscăunat, Talpeș a început să facă achiziții peste achiziții prin atribuire directă.

Pe site-ul Clubului Sportiv nu există niciun anunț de organizare licitații, dar contractele curg pe bandă rulantă și banii zboară în direcții cel puțin dubioase. Detalii aici.

În spiritul transparenței promise de către Vergil Chițac, pe site-ul CSM nu există nici o situație a cheltuielilor publice făcute de Clubul Sportiv pe care Primăria îl finanțează cu bani grei. Vorbim de milioane de euro gestionați de omul primarului, Andrei Talpeș.

Cititorii ne-au atras atenția asupra unei colaborări dintre CSM Constanța și firma SC Premium Curățenie SRL. Oamenii spun că această societate este controlată de Gigea Iulian, cumnatul lui Andrei Talpeș, soțul Irinei Gigea, sora directorului CSM.

Premium Curățenie SRL a încheiat în data de 27.06.2023 un contract de prestări servicii de curățenie la punctul de lucru al beneficiarului, adică birourile Clubul Sportiv. Valoarea serviciilor lunare este de 2400 lei + TVA, iar contractul se prelungește automat la intervale de un an.

L-am întrebat pe Andrei Talpeș despre această situație:

”Un mare fake news, CSM Constanta nu are niciun contract de prestari servicii si nicio achizitie publica cu firma cu privire la care dvs. faceti referinta. Cu privire la evenimentul de pe lacul Siutghiol, societatea respectiva a avut calitatea de sponsor. Deci nu doar că nu primesc vreo sumă de bani de la CSM Constanța, ci exact contrariul, sponsorizează CSM Constanța.
Oarecum ca si in glumă cu cei patru apostoli care erau trei, Luca și Matei.”

Potrivit informațiilor noastre, societatea menționată s-a ocupat și de curățenia de la evenimentul de yachting din Mamaia, dar Andrei Talpeș susține că firma a sponsorizat concursul. Ceea ce este foarte interesant. Am solicitat contractul de sponsorizare, însă am fost îndrumați să depunem o cerere la registratură. Transparență!

Mai mult, Andrei Talpeș ne-a transmis că a făcut el muncă de cercetare în locul nostru și ne-a trimis certificatul constatator al SC Premium Curățenie SRL, ca să fie totul clar. Îi mulțumim pe această cale și îi transmitem că firma are contract cu CSM Constanța, deși dânsul susține contrariul.

În documentul trimis de Andrei Talpeș se arată că acționari ai firmei sunt Șarlă Tiberiu și Șarlă Andreea Mihaela, cea din urmă fiind și administratorul societății. Deci, în acte, nicio legătură cu Talpeș.

Doar că pe siteul de promovare al firmei, curatenieprofi.ro, și pe pagina de Facebook apare la contact numărul de telefon al lui Gigea Iulian, cumnatul directorului CSM. Mai mult, pe rețelele de socializare îl descoperim pe același Gigea Iulian vorbind despre activitatea societății Premium Curățenie SRL și prezentându-se ca și cofondator al acesteia.

Din informațiile care ne-au fost transmise, Șarlă Tiberiu a fost coleg cu Andrei Talpeș, iar rolul său în această combinație ar fi acela de paravan. În realitate, cel care gestionează, negociază și găsește contracte este Gigea Iulian, cumnatul lui Andrei Talpeș.

Și pentru că directorul CSM neagă vehement orice legătură cu firma care încasează bani din bugetul pe care îl gestionează, vă arătăm că între acesta și Șarlă Mihaela există o relație de prietenie.

În 2021, Talpeș îi ura doamnei ”La mulți ani” pe Facebook. Un an mai târziu îi dă și cadoul, contractul de curățenie.

2400 lei lunar + TVA este o sumă derizorie, chiar jenantă pentru un director cu pretenții de manager abil. Așa cum jenant este tot ce se întâmplă la CSM Constanța, acolo unde jucătorii care intră pe teren, la meciuri, sunt desemnați prin firul scurt, în funcție de pile cunoștințe sau relații.

Copiii care fac cu adevărat performanță stau pe banca de rezerve, ca să lase loc nepoților, cunoștințelor, verilor sau obligațiilor.

Așa se taie aripi și se distrug vise.

Va urma!

Stânga, săgeata mov, Tiberiu Șarlă, dreapta, săgeata galbenă, Gigea Iulian.