AcasăActualitateCezar Măgureanu ameninţa să nu se mai facă controale la firme. Sorin...

Cezar Măgureanu ameninţa să nu se mai facă controale la firme. Sorin Blejnar apare şi în acest dosar

Noi dezvăluiri apar în dosarul evazioniştilor: senatorul Cezar Măgureanu a ameninţat o directoare de la Finanţe Giurgiu să nu mai facă controale la firme. Politicianul se află în prezent în sediul DIICOT, unde este chemat pentru a da declaraţii în acest dosar.

 La venirea la sediul DIICOT, senatorul Măgureanu a declarat că nu ştie nimic şi nu are legătură cu nimeni.

Directoarea de la Finanţe Giurgiu a dat o declaraţie în faţa procurorilor DIICOT şi a spus că a fost ameninţată de senatorul Cezar Măgureanu, în sensul că acesta i-ar fi cerut să nu mai facă controale la firme care aparţin unor apropiaţi ai săi, deoarece altfel o va băga în Comisia de abuzuri a Parlamentului. Acest lucru nu s-a întâmplat însă ca un avertisment femeia a fost chemată a doua zi chiar în biroul şefului ANAF de la acea vreme, Sorin Blejnar, care i-a cerut o situaţie detaliată a controalelor pe care le-a făcut.

Nici al doilea om ca funcţie din cadrul ANAF, Nicuşor Drăgan, director general adjunct nu este departe de astfel de fapte. El este, de asemenea, acuzat de procurorii DIICOT că ar fi încercat să ascundă astfel de fapte de evaziune fiscală, că ar fi blocat controale şi că ar fi întârziat să le facă tocmai pentru a evita ca aceste firme să plătească pentru faptele lor.

În acest fel a reuşit să se aducă un prejudiciu în acest dosar de zeci de milioane de euro.

In referat procurorilor DIICOT se află o discuţie înregistrată dintre Cezar Măgureanu şi fiica sa, a cărei soţ a fost reţinut de către procurori. În această discuţie senatorul se plângea unei persoane de la IGP e faptulă că firmele sale sunt sufocate de controale, îi spunea acest lucru şi lui Sorin Blejnar şi că ar trebui să se facă ceva în acest sens.