AcasăActualitateCercetați de polițiștii constănțeni pentru braconaj piscicol

Cercetați de polițiștii constănțeni pentru braconaj piscicol

Peste 20 000 de metri de plasă monofilament interzisă la deţinere indisponibilizată de poliţiştii SPTM Constanţa.

La data de 2 noiembrie a.c., poliţiştii Serviciului de Poliţie Transporturi Maritime Constanţa au depistat în flagrant pe digul de sud din portul Midia Năvodari, patru bărbaţi, cu vârste cuprinse între 34 şi 42 de ani, trei din Năvodari şi unul din Constanţa, având asupra lor 2500 metri plase monofilament, interzise la deţinere potrivit dispoziţiilor legale.

Având în vedere aspectele constatate, în cauză a fost întocmit un dosar de cercetare penală, în care se efectuează investigaţii sub aspectul săvârşirii infracţiunii de deţinere ilegală de plase monofilament, în forma prevăzută de dispoziţiile art. 64 lit. M din O.U.G. 23/2008 privind pescuitul şi acvacultura.

În această dimineaţă, poliţiştii au efectuat două percheziţii în locaţii diferite din Constanţa şi Năvodari, la domiciliile a doi dintre suspecţi.                      

Cu această ocazie, la aceste adrese au fost găsiţi 57, respectiv 37 saci ce conţineau plase monofilament, cu o lungime totală de 19200 metri, care au fost ridicate de către organele de poliţie în vederea confiscării.

Persoanele în cauză sunt cercetate în stare de libertate, în vederea stabilirii întregii activităţi infracţionale şi luării măsurilor legale ce se impun.