AcasăActualitateCel mai dorit job al verii. Locul de munca pe care se...

Cel mai dorit job al verii. Locul de munca pe care se bat peste 10.000 de romani

Romanii vor sa-si faca o cariera in domeniul vanzarilor. Cel putin asa arata datele centralizate de site-ul de recrutare BestJobs, potrivit carora, in intervalul 1 iunie – 15 august, romanii au aplicat cu precadere la job-uri in vanzari, in contextul in care un post de reprezentant vanzari a generat peste 10.000 de aplicari.

In domeniul vanzarilor, ce a inregistrat o crestere cu 32% in prima jumatate a anului in curs fata de aceeasi perioada din 2011, concurenta este foarte mare, dar si numarul job-urilor creste din ce in ce mai mult.

Astfel, numai la ora actuala exista aproape 4.500 de locuri de munca disponibile in vanzari, precizeaza site-ul de recrutare.

Pe locul doi in topul preferintelor romanilor, in perioada mentionata, se afla postul de operator sondaj de opinie, la care au aplicat 6.800 de persoane, in timp ce un job de consultant cosmetica a starnit interesul a 3.600 de romani.

Un post de ofiter front office este interesant pentru aproape 3.400 de candidati, iar 2.300 de persoane aflate in cautarea unui loc de munca au aplicat la un job de promoter. Printre alte locuri de munca unde concurenta a fost ridicata pe perioada verii se numara si job-urile de operator PC, care aduc, in medie, aproape 2.200 de aplicari, si cele de lucratori comerciali, de care sunt interesati aproximativ 2.000 de romani.

Si in primele sase luni ale anului, situatia a fost asemanatoare. Conform unui raport BestJobs privind situatia de pe piata muncii din prima jumatate a anului, pe primele cinci locuri in topul celor mai cautate job-uri se afla cel de agent vanzari, reprezentant vanzari, asistent manager, contabil si secretara.