AcasăActualitateCea de-a XV-a ediție a Conferinței Asociației Psihologilor din România, la Universitatea...

Cea de-a XV-a ediție a Conferinței Asociației Psihologilor din România, la Universitatea Ovidius din Constanța

Universitatea Ovidius din Constanța (UOC), în parteneriat cu Asociația Psihologilor din România, Facultatea de Psihologie și Științele Educației, Institutul de Filosofie și Psihologie „Constantin Rădulescu Motru” al Academiei Române și Colegiul Psihologilor din România a organizat, în perioada 2 – 4 iunie 2023, cea de-a XV-a ediție a Conferinței Asociației Psihologilor din România (APR 2023).

Deschiderea evenimentului a avut loc vineri, 2 iunie 2023, de la ora 9.00, în Sala Senatului din campusul universitar – Corp A (Aleea Universității, nr.1).

Tema conferinței din acest an a fostPsihologia în era digitală”, iar la eveniment au participat aproximativ 600 de profesioniști și studenți din domeniul psihologiei.

Programul manifestării a inclus 23 de workshop-uri, 9 simpozioane, 9 dezbateri, 5 workshop-uri plenare deschise și 66 de sesiuni de prezentări orale.

Totodată, la conferință au participat cu prezentări invitați de marcă la nivel internațional: prof. Pim Cuijpers, de la Vrije Universiteit Amsterdam, prof. Ioannis Nikolaou, de la Universitatea de Economie și Afaceri din Atena, prof. Marco Perugini, specialist în psihometrie și Monika Baryła-Matejczuk, psiholog și cercetător cu expertiză în psihologia educațională.

„Suntem onorați că am putut găzdui un eveniment de o asemenea amploare și importanță la Universitatea Ovidius din Constanța. Conferința Națională a Asociației Psihologilor din România reprezintă o platformă valoroasă de schimb de cunoștințe și de idei inovatoare, iar tema evenimentului din acest an, « Psihologia în era digitală », este extrem de relevantă, în contextul în care tehnologia devine din ce în ce mai prezentă în viața noastră, influențându-ne comportamentul și percepțiile. Au fost discuții stimulative și am învățat unii de la alții în cadrul acestui eveniment”, a declarat prof. univ. dr. Mihaela Rus, președintele comitetului de organizare al Conferinței APR 2023.