AcasăActualitateCC: REFERENDUMUL PENTRU DEMITEREA PREŞEDINTELUI E INVALID. BĂSESCU REVINE LA COTROCENI

CC: REFERENDUMUL PENTRU DEMITEREA PREŞEDINTELUI E INVALID. BĂSESCU REVINE LA COTROCENI

Curtea Constituţională a decis, marţi, că referendumul din 29 iulie pentru demiterea preşedintelui este invalid, iar Traian Băsescu va reveni la Palatul Cotroceni.

Judecătorii Curţii Constituţionale au decis marţi că referendumul din 29 iulie nu este valid. Decizia luată conform regulamentului cu două treimi din voturi îl aduce din nou pe Traian Băsescu în fruntea statului.

Practic, Băsescu se va întoarce la Cotroceni după şase săptămâni de suspendare.

Imediat după încheierea şedinţei, Preşedintele Curţii Constituţionale, Augustin Zegrean, a declarat că CCR a constatat că referendumul este valid din punct de vedere al organizării, dar că nu s-a îndeplinit condiţia de cvorum.

„A fost validat referendumul, nu l-am invalidat, referendumul este valid, dar am constatat că nu s-a îndeplinit cvorumul”, a explicat Zegrean.

„Decizia a fost luată cu majoritatea legală cerută. A fost majoritate calificată. Rezultatul este cel de invalidare. Preşedintele şi comunicatul CCR va lămuri”, a declarat judecătorul Tudorel Toader.

Citirea hotărârii privind referendumul va avea loc miercuri, la ora 10, când judecătorii CCR se vor întruni într-o nouă şedinţă.