AcasăActualitateCaţavencii - Corina Martin rîzînd ca șefa-n tîrg

Caţavencii – Corina Martin rîzînd ca șefa-n tîrg

Tîrgul de Turism a stat sub semnul apariției lui Radu Mazăre. Dacă munca poate deveni, cum zic unii, un drog, sînt gata să jur cu mîna pe Biblie că primarul Constanței avea fața unui om care trebuia internat imediat într-o clinică de odihnă.

Alături de el – de fapt, alături de toți, iar asta nu neapărat din cauza dimensiunilor de stand de prezentare pe care le avea –, un alt punct de atracție a fost Corina Martin, șefa Asociației Naționale a Agențiilor din Turism (ANAT). S-a strîns lumea la doamna Corina ca la urs. Și probabil că unor nepoței, bunicii nici nu le-au stricat iluzia asemănării. Strălucitoare, cum strălucitor este un foc de artificii la Zilele orașului Făurei, voluptuoasă cum voluptuoasă este ceafa încrețită a taximetriștilor particulari de la Unirii, cu zîmbetul larg, cu toți dinții, mulți și noi – de aproape, pe unul dintre molari, chiar mi s-a părut că văd prețul pe care uitase să-l răzuiască –, doamna Martin reprezenta, după propriile spuse, personajul mitologic Medusa. Și cum Medusa nu a fost zeița filmelor porno din anii ’90, pot să vă spun că șefa ANAT nu reprezenta nimic. Un nimic mult și transpirat în fața căruia consumatorii de piftie probabil că ar saliva împietriți de uimire.

Dar, na, în tîrg ca-n tîrg, afli tot felul de lucruri. Cum ar fi că, de pe 15 martie, nu mai reprezintă nici ANAT. După două mandate sub conducerea sa, ANAT-ul a bătut de trei ori din palmă pe podea și s-a recunoscut învins. Doamna Martin a organizat și o petrecere de adio, la care invitații – cei care au vrut așadar să se asigure că femeia chiar pleacă odată – au trebuit să dea cîte 50 de lei pentru masă.

Deși prietenă bună cu Facebook, care a avertizat-o de curînd că i-a umplut deja trei servere cît trei frigidere cu cele 5.500 de poze, Corina Martin este trădată de o simplă căutare pe Google. Poți afla, spre exemplu, că șefa ANAT din 2009 pînă-n 2013 are o agenție de turism, Mistral Voyage, care în 2008 a înregistrat o pierdere de 557 de mii de lei, în 2009 de 444 de mii, în 2010 de peste un milion, iar în 2011 de 382 de mii. Deci, ca să fim exacți, dacă facem o socoteală pe anii în care a fost șefă peste agențiile românești de turism, ajungem la o sumă rotundă de foarte multe pierderi, la o cifră de afaceri ridicol de mică. Asta arată pricepere și, mai ales, cunoștințe.

Și, că a venit vorba de cunoștințe, Corina Martin, căci doamna este și președinta Asociației Litoral-Delta Dunării, împreună cu Mazăre, costumat într-un Ulise foarte gay, au pus în scenă la Tîrgul de Turism atracțiile de anul acesta de pe litoral: kitsch, țigănie, prost gust. Gndiți-vă că Legendele Olimpului ar fi numele unui bordel din Mamaia.