AcasăActualitateCampus şcolar de 8,5 milioane de euro la Cumpăna din fonduri europene

Campus şcolar de 8,5 milioane de euro la Cumpăna din fonduri europene

Astăzi la Cumpăna a fost semnat contractul de finanţare a proiectului  „Campus şcolar Tip24 săli de clasă”, proiect cofinanţat prin Fondul European pentru Dezvoltare Regională prin Programul Operaţional Regional 2007-2013.

Campus şcolar Tip 24 săli de clasă va reuni în aceeaşi arie toate clădirile în care se realizează procesul educaţional: predare teoretică, laboratoare, activităţi didactice sociale şi activităţi educaţionale recreative. De asemenea, campusul va fi rezultatul grupării activităţii educaţionale în următoarele clădiri: corp de şcoală cu săli de clasă, ateliere, spaţii de cazare pentru elevi, cantină, bibliotecă şi sală de sport.

Prin implementarea acestui proiect, vor fi asigurate condiţii adecvate de acces la educaţie şi calificare/profesionalizare în spaţii dotate şi echipate corespunzător: clădire de şcoală cu 24 de săli de clasă, patru ateliere şcolare, un cămin rezidenţial cu 120 de locuri, o cantină şi club pentru 120 de locuri, 15 garsoniere – spaţii de cazare pentru elevi, o bibliotecă, o sală de sport, plus bază sportivă.

Campusul va asigura condiţii educaţionale la un nivel de excelenţă pentru 600 de elevi care vor proveni, cu precădere, din mediul rural.